Siden hun i sommer skabte overskrifter, da hun stønnende interviewede et medlem af en swingerklub, mens hun havde sex, har journalist Louise Fischer forsøgt at finde ud af, hvor hendes personlige grænse går.

Hun har ikke fundet den endnu. Til gengæld har hun fundet noget andet.

»Folk tror altid, at jeg er den kvinde i verden med mest selvtillid, fordi jeg generelt udstråler glæde og positivitet og går i stramt, farverigt tøj, selvom min mave buler. Men inde i mig selv har jeg været rigtig træt af min krop og mine deller,« siger den 26-årige Radio4-journalist.

»Men efter reportagen fik jeg øjnene op for, at jeg skal gøre, hvad jeg selv synes er fedt, i stedet for at lytte til andre. Den ro og tro på mig selv er vokset meget siden radioreportagen.«

Derfor tøvede hun ikke et sekund, da hun blev kontaktet af en fotojournaliststuderende, som ønskede at komme endnu tættere på og portrættere hende ganske nøgen til Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles interne magasin Illustreret Bunker.

»Det lød fedt – for jeg har altid drømt om at sætte fokus på at have en anderledes krop end dem, man normalt ser på Instagram og i magasinerne. At vise, at man godt kan være glad for sig selv, selvom man er overvægtig,« fortæller Louise Fischer.

Det var til gengæld ikke for at sætte fokus på noget som helst, at hun i juni blev landskendt for sin Radio4-reportage fra swingerklubben Swingland i Ishøj. Det var primært for at fortælle nyheden om, at klubberne nu igen kunne åbne efter coronanedlukningen.

Men undervejs i interviewet kunne Louise Fischer mærke, at gæsterne var lidt tilbageholdende med at svare på hendes spørgsmål, fordi der var en distance mellem dem. Så hun klædte sig af og deltog i akten. Fordi hun havde lyst, og fordi det gav mening for hende.

Derfor afviser hun også, at det både dengang og nu skulle være for at få opmærksomhed, at hun smider kludene. Faktisk har hun ikke engang fortalt sin familie, at hun har fået taget kunstneriske nøgenbilleder til et magasin.

Louise Fischer tøvede ikke, da den fotojournaliststuderende Rebecca Hoffmann kontaktede hende og spurgte, om hun ville lade sig fotografere nøgen.
Louise Fischer tøvede ikke, da den fotojournaliststuderende Rebecca Hoffmann kontaktede hende og spurgte, om hun ville lade sig fotografere nøgen. Foto: Rebecca Hoffmann
Vis mere

»Men de vil helt sikkert bare ryste på hovedet, hvis de finder ud af det. De ved om nogen, hvor meget jeg har kæmpet med selvbilledet,« smiler hun.

»Da jeg så billederne, tænkte jeg selv: 'Gud, hvor er mine deller flotte.' Og det har jeg aldrig tænkt før. Jeg kan godt sidde med armene foran maven for at dække over, at maven buler ud, når jeg sidder ned. Men det ser jo fuldstændig kunstnerisk ud – så smukt er det. Det har virkelig været en øjenåbner,« siger Louise Fischer, der nu håber, hun kan inspirere andre til at se det smukke i deres egen krop.

Nu, hvor danskerne både har set hende nøgen og hørt hende have sex, ville det være nærliggende at tro, at den 26-årige journalist – der elsker at bruge sig selv i sit arbejde – vil kombinere de to næste gang. Men det kommer ikke til at ske.

»Det kan faktisk godt være, det er dér, min grænse går. Efter radioreportagen sagde min mor også som det allerførste: 'Bare du ikke knuller på tv',« griner Louise Fischer, der desuden ikke tror, at swingerklubbens medlemmer ville have lyst til at lukke et tv-kamera indenfor.

Hun har ikke selv været i swingerklubben siden dengang. Hun har ikke haft tid, fortæller hun. Hun bor nemlig i Aarhus, tre timer fra klubben i Ishøj.

»Men jeg synes stadig, miljøet er megaspændende. Så hvis jeg får overtalt mine veninder til at tage med, kan det godt være, jeg gør det. Ikke for at have sex med dem, men for at få en fælles oplevelse, som man kan snakke om i fremtiden, ligesom når man tager ud at rejse sammen eller i byen. Det kunne være en sjov og anderledes ting at prøve af.«

Andre læser også