De kulørte lamper blev tændt. Publikum var klar. Alt var, som det plejede.

Men koncerten skulle vise sig at blive den sidste for Jørn Bonnesen.

Søndag sov den kendte og respekterede erhvervsmand, musiker og sports- og erhvervsretsadvokat ind i sit hjem i Odense, 73 år gammel.

»Det sidste job, vi spillede sammen, var på Dexter i Odense i maj,« fortæller Peder Hansen, der spiller guitar og er forsanger i bandet The Spacemakers.

Peder Hansen har siden 2009 spillet med Jørn Bonnesen på scener rundt omkring i landet. Spillejobbet på Dexter denne aften i maj blev det sidste af mange med Spacemakers.

Eventyret startede helt tilbage i 1963.

For dengang for 58 år siden fik Jørn Bonnesen og Jørn Mader nemlig en god idé: De skulle starte et band.

Et billede fra The Spacemakers opstart.
Et billede fra The Spacemakers opstart. Foto: Facebook, The Spacemakers
Vis mere

Fra barnsben gik Jørn Bonnesen på Giersings Realskole i samme klasse som Jørn Mader, der senere blev journalist. De to venner begyndte at rode med instrumenterne. Og det udviklede sig:

»Vi gik i skole sammen, vi spillede fodbold sammen, og vi var i det hele taget sammen hele tiden. Så kunne vi lige så godt også spille musik sammen. Så vi gik ind i musikforretningen Mortensen i Slotsgade, og Jørn fik anskaffet sig en bas. Han kunne godt nok ikke spille på den, men det lærte han hen ad vejen,« fortæller Jørn Mader.

Han siger om tabet af sin mangeårige ven:

»Han var virkelig et stort menneske, som var afholdt alle steder, vi kom. Den der direkte ærlighed, han havde … Man kunne bare mærke det. Jørn var godmodigheden selv og samtidig et menneske, der fyldte meget. Han havde altid et smil på læben og udviste altid det overskud, som nogle af os nogen gange mangler,« siger Mader, der besøgte Jørn Bonnesen senest for en måned siden og siden har talt i telefon med ham.

»Jeg tænker på savnet af en fantastisk ven. Et menneske, jeg har haft utrolig meget med at gøre,« siger Jørn Mader.

Peder Hansen supplerer:

»Jørn Bonnesen var simpelthen så kreativ og engageret med alt, han lavede,« siger han.

Hvilket rammer det meget godt ind. For det var bestemt ikke lidt, Jørn Bonnesen formåede at sætte sit præg på.

I sine unge dage dyrkede han sit band, hvor han dygtiggjorde sig på bassen.

Han endte med at spille på scener rundt i landet og også uden for landets grænser. Ved siden af musikken færdiggjorde Jørn Bonnesen jurastudiet og uddannelsen til advokat.

Hans store passion og interesse for sport kom også til udtryk, da han blev bestyrelsesformand og aktionær i Odense Håndbold.

»Det er i høj grad hans fortjeneste, at klubben er, hvor den er i dag,« siger Lars Peter Hermansen, der er direktør i Odense Håndbold.

»Jørn er en af årsagerne til, at man fik reddet Odense Håndbold fra konkurs,« forklarer han.

Jørn Bonnesen var nok hovedmanden bag Odense Håndbold, men han var også tæt forbundet til OB som næstformand og advokat og bistod både klubben og flere af dens fremtrædende spillere gennem karrieren.

Christian Poulsen, Thomas Helveg, Lars Høgh og Michael Hemmingsen er bare nogle af dem, som har haft Jørn Bonnesen med på sidelinjen.

Tilbage i maj stod Jørn Bonnesen så på scenen på musikhuset Dexter. Sammen med det band, han stiftede sammen med Jørn Mader i de glade 60ere.

»Den aften gik fantastisk,« mindes Peder Hansen.

»På daværende tidspunkt vidste vi ingenting. Vi skulle jo have spillet alverdens koncerter rundt i landet.«

Søndag den 30. maj blev Jørn Bonnesens sidste koncert sammen med The Spacemakers.
Søndag den 30. maj blev Jørn Bonnesens sidste koncert sammen med The Spacemakers.
Vis mere

Men den planlagte turné med ti spillejob hen over sommeren blev det aldrig til noget. Jørn Bonnesen blev syg, og bandets planer blev aflyst.

»Vi havde en målsætning om, at den her sygdom skulle vi igennem sammen,« siger Peder Hansen og fortsætter:

»Men sådan blev det desværre ikke.«

»Han var et dybt engageret menneske. Han var simpelthen så hjertevarm,« fortæller Peder Hansen, som understreger Jørn Bonnesens store ydmyghed.

»Jørn var en stor person, der tjente mange penge. Men han var altid ydmyg. Jeg kan ikke finde ord nok for, hvor fantastisk han var. Det er simpelthen uforståeligt, at han ikke er her mere,« siger Peder Hansen.

Andre læser også