»Aldrig før har han fortalt historien bag om og fuldstændig uden omsvøb.«

Sådan lyder det fra forlagsredaktør Thomas Heurlin, da han i B.T.-podcasten ‘Det, vi taler om’ forklarer, hvorfor han har valgt at udgive den tidligere rocker Jørn 'Jønke' Nielsens nye erindringsbog.

Normalt er der en tavshedskultur i rockermiljøet, hvor man ikke deler for meget ud af insiderviden, men det gør Jønke i den nye bog. Og det er blandt andet derfor, at ejeren af forlaget Impactpress, Thomas Heurlin, mener, at bogen har sin berettigelse.

»Det er derfor, at denne her bog er super interessant, for den er jo på en måde et brud på tavshedskulturen, for han fortæller, hvordan det er at være blevet smidt ud, og hvad det er for nogle mekanismer, der gør sig gældende,« forklarer Thomas Heurlin, der var en af paneldeltagerne i fredagens udgave af ‘Det, Vi taler om’.

Jørn 'Jønke' vil ikke vende tilbage til Hells Angels.
Jørn 'Jønke' vil ikke vende tilbage til Hells Angels. Foto: CLAUS FISKER
Vis mere

Den 61-årige Jørn ‘Jønke' Nielsen, der blev dømt for mordet på sin rival Henning Norbert Knudsen - også kaldet ‘Makrellen’ -  i 1984, har igennem flere årtier været kendt som en kontroversiel figur i medierne - blandt andet grundet sit virke som talsperson i rockergruppen ‘Hells Angels’.

I 2020 var det dog slut med Jønkes tilknytning til rockergruppen. Han blev smidt ud, og det er den exit, som han fortæller mere om i den nye bog.

Selvom udsmidningen ikke var helt uventet for Jønke, så ramte den ham alligevel hårdt. Det fortalte han tidligere på året i et interview med Avisen.dk.

»De første par dage efter udsmidningen, var jeg da chokeret over at det kunne ske. Jeg havde det, som var jeg blevet forladt af en kæreste. Ondt i maven, og appetitten var væk. Jeg kunne ikke tro, at mine gamle venner ville banke en kniv i ryggen på mig, og at mine nærmeste ikke gjorde mere for at stoppe det. Men jeg har det godt i dag. Det var nok det spark bagi, jeg havde brug for. Hells Angels i Danmark var ikke længere den klub, jeg var med til at grundlægge fyrre år tidligere,« lød det dengang fra Jønke.

Og det er den del, som Jønke uddyber i den nye bog:

»Han siger, at klubben har udviklet sig fra, at det er vesten først og kulturen først, til at det er blevet pengene først. Så det er sådan lidt hans kritik af det og derfor, han siger, at han under ingen omstændigheder ville gå tilbage igen, siger Thomas Heurlin.

Heurlin har selv tænkt over, om han som forlægger havde lyst til at udgive en bog af en morder, der ikke fortryder, hvilket Jønke ikke har gjort.

»Jeg er ikke interesseret i at slå hende ihjel. Og jeg er også glad for, jeg ikke rammer hunden,« har Jørn Jønke Nielsen selv forklaret om mordet for et par år siden i tv-programmet  'Forbrydelser der rystede Danmark' på kanal 5, hvor han undgik at ramme Makrellens kone og hund.

Jørn 'Jønke' vil ikke vende tilbage til Hells Angels.
Jørn 'Jønke' vil ikke vende tilbage til Hells Angels. Foto: CLAUS FISKER
Vis mere

Mordet foregik udenfor Makrellens hus på Amager, og efter likvideringen sprang Jønke på cyklen og tog til lufthavnen. Herefter tilbragte han først et år i Frankrig og dernæst tre år i Canada, før han besluttede sig for at vende hjem til Danmark og udstå sin straf.

Ifølge Heurlin kan udgivelsen af den nye bog  godt forsvares, da det er en selvbiografi, og da Jønke ikke længere er medlem af Hells Angels.

»Der er jo forskel på medier. I en selvbiografi, der er det forfatteren selv, der står på mål for det. Jeg ville jo aldrig lave et tv-program eller en podcast på den måde. Der ville man jo lave det som et journalistisk program,« siger han og tilføjer, at han også har planer om at producere en mere kritisk podcast om Jønke.

Bogen ‘Jønke - en ny begyndelse’ - udkommer onsdag.