Den mangeårige TV 2 News-vært Jens Gaardbo stopper. Det sker som følge af 20 år gamle omstændigheder.

En kulturundersøgelse har nemlig påvist, at han i sin tid som TV2's nyhedschef i årene 1997 til 2003 udviste dårlig dømmekraft, lyder det i en meddelelse udsendt af TV 2 til B.T.

»Som følge af TV 2's kulturundersøgelse er jeg blevet forelagt, at jeg for år tilbage som nyhedschef overtrådte TV 2's personalepolitik.«

»Det er ganske vist længe siden, og tiden var en anden. Men jeg er enig i, at der var eksempler på dårlig dømmekraft, og at jeg i visse tilfælde opførte mig forkert. Det var ikke i overensstemmelse med den værdighed, der bør være i jobbet som leder – eller i jobbet som et af stationens ansigter udadtil.«

»Det tager jeg nu ansvaret for og konsekvensen af,« lyder det fra den 64-årige vært.

TV 2's nyhedsdirektør, Mikkel Hertz, oplyser, at der har været en afklaret dialog mellem TV 2 og Jens Gaardbo.

»Vi siger farvel til en medarbejder, der har været en profil og en frontfigur for TV 2 gennem samlet 23 år, og vi ønsker Jens det bedste fremover,« siger nyhedsdirektøren således om afskeden.

Hverken TV 2 eller Jens Gaardbo har for nuværende flere kommentarer til sagen, lyder det.

Jens Gaarbo stopper ved udgangen af 2020 og siger dermed farvel til den kanal, der i over to årtier har været hans arbejdsplads. Her har siddet i værtsstolen på både hovedkanalens nyhedsudsendelser og på TV 2 News.

Han var desuden vært på 'Presselogen', indtil han i oktober bad om at få en pause efter en udsendelse om MeToo-sager. En udsendelse, værten modtog voldsom kritik for.

Således sad Jens Gaarbo ved roret, da man i 'Presselogen' 13. september diskuterede, hvorvidt journalister, der havde underskrevet det meget omtalte støttebrev til Sofie Linde, kunne dække sagen objektivt.

En diskussion, der opstod i kølvandet på, at netop TV 2 havde meldt ud, at kvindelige journalister, der havde underskrevet brevet, var inhabile.

Den påstand var nyhedsdirektør for TV 2, Mikkel Hertz, sendt i 'Presselogen' for at forsvare. Og det fik han lov til i en sådan grad, at adskillige journalistiske profiler på Twitter kritiserede Jens Gaardbo for ikke at stille kritisk nok til sin chef.

Flere påpegede desuden, at det var bemærkelsesværdigt, at Jens Gaardbo indledte udsendelsen med at nævne, at 'Presselogen'-kollegaen Miriam Zesler var inhabil og dermed ikke kunne agere ordstyrer.

Særligt, når han nu selv som tidligere nyhedschef havde været kulturbærer på en arbejdsplads, der nu kunne berette om flere sexismesager.

Efterfølgende påtog chefredaktør på TV 2 News Ulla Pors sig det fulde ansvar og erkendte, at man nok burde have valgt en anden, kvindelig vært til udsendelsen.