Lyt til artiklen

Kærligheden kan dukke op, når og hvor man allermindst venter den.

Det ved Inge Juul Hansen, der mødte sin nye kæreste på sin afdøde mands gravsted, en historie du kan læse i Billedbladet.

Det er 10 år siden, at Inge Juul Hansen måtte tage afsked med sin mand, skuespilleren Holger Juul Hansen, der var kendt og elsket for sin rolle som bankdirektør Varnæs fra Matador.

Efter 48 års ægteskab stod Inge Juul Hansen i dyb sorg. Ni måneder efter begravelsen på Bispebjerg Kirkegård fortalte hun dengang til B.T. om det tomrum ægtemanden havde efterladt.

Det var på kirkegården ved sin mands gravsted, at Inge Juul Hansen mødte sin nye kærlighed.
Det var på kirkegården ved sin mands gravsted, at Inge Juul Hansen mødte sin nye kærlighed. Foto: Katrine Emilie Andersen
Vis mere

Hun fortalte, hvordan hun dagligt besøgte hans gravsted – nogle gange tre gange om dagen.

»Jeg kan ikke lide det, når det stormer, og han ligger her i blæsten,« sagde hun blandt andet.

Netop dét citat fører os frem til i dag og til den nye kærlighed i hendes liv. For som Inge Juul Hansen netop har fortalt til Billedbladet:

»Jeg synes næsten godt, man kan sige, at det er Holger, der har ført os sammen.«

Holger og Inge Juul Hansen var gift i 48 år.
Holger og Inge Juul Hansen var gift i 48 år. Foto: MOGENS FLINDT
Vis mere

Hendes nye mand, Erik Rathsach, er nemlig kirkegårdsgartner på Bispebjerg Kirkegård. Og de to mødtes præcis på hendes tidligere ægtemands grav, fordi Inge Juul Hansen ville have fældet et træ, der skyggede.

Som tak fik gartneren et kram, hvilket var både overraskende og uvant for ham, der aldrig tidligere har været gift eller haft kærester. Han var dog ikke i tvivl om, at han skulle sige ja tak, da Inge Juul Hansen bød på kaffe.

Ganske langsomt har forholdet mellem de to fået lov at udvikle sig - først til venskab, siden spirede kærligheden, og nu står 77-årige Inge Juul Hansen og Erik Rathsach frem som kærester.