»Jeg har slået kommentarerne fra, fordi nogle af dem simpelthen var så grove, at jeg ikke ville have dem på min profil.«

Sådan forklarer influenceren Line Borregaard, som har 25.000 følgere, i en nu udløbet story på Instagram.

De grove kommentarer, hun omtaler, er kommet på et billede, som hun delte fra sin familieferie i Dubai, hvor hun og datteren møder delfiner i det, der hedder Atlantis Dolphin Bay.

Her lever delfinerne i fangenskab. Noget, som stort set samtlige dyrerettighedsorganisationer opponerer imod. World Animal Protection fremhæver blandt andet dette om delfiner i fangenskab:

  • De tages fra deres mødre i al for ung en alder.
  • De holdes indespærret i bassiner, der er 200.000 gange mindre end deres naturlige hjem.
  • De medicineres rutinemæssigt mod mavesår og infektioner, da de unaturlige forhold ofte gør dem syge.

Atlantis Dolphin Bay er nævnt i en stor rapport, som World Animal Protection har udgivet om de faciliteter rundt om i verden, som holder delfiner i fangenskab.

Valget om at møde delfiner helt tæt på beror, ifølge Line Borregaards opslag, på en »kæmpe drøm« for influencerens datter, og valget af Dolphin Bay var, at det var et sted, de kunne bakke op om – modsat andre steder.

»At møde delfiner helt tæt på har længe været på ønskelisten, men hver gang muligheden har budt sig, har det været i små bassiner og efter et fast program – og bare slet ikke noget, vi har haft lyst til at støtte op om,« skriver hun.

Men det har altså ikke afholdt Line Borregaards følgere fra at reagere i sådan en grad, at hun har besluttet sig for at lukke kommentarsporet.

»Vi kan ikke altid være enige alle sammen, men det her er da for søren et sted for voksne mennesker, så jeg kan ikke forstå, at folk ikke kan opføre sig ordentligt,« sagde Line Borregaard i sin story og forklarede, at en af kommentarerne lød på, at hende og hendes familie burde bures inde og misbruges i fangenskab.

»Det kan godt være, at nogle folk ikke deler de samme holdninger som mig, men de bør da kunne sige det på en ordentlig måde,« sagde hun.

Hun fortæller i samme moment, at hun ikke har tænkt sig at undskylde, da der skal være plads til forskellige meninger.

»Og hvis man ikke kan holde det, jeg lægger op, ud, så er man altså landet det forkerte sted,« lød det.

Det er ikke første gang, at Line Borregaard modsætter sig, hvad dyrerettighedsorganisationerne anbefaler.

I 2020 var hun på familieferie i Thailand, hvor de red på elefanter. Et opslag, der dog nu lader til at være forsvundet fra influencerens Instagramprofil.

»I modsætning til hvad mennesker ofte tror, så har elefanter, der bruges til at underholde turister, det ikke godt bag facaden. Unge elefanter tages fra deres mødre. De bliver derefter knækket fysisk og psykisk for at man kan træne dem, og de bliver behandlet brutalt hele deres liv for atman kan få dem til at optræde,« skriver World Animal Protection i en rapport.

B.T. har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Line Borregaard.

Andre læser også