Du har aldrig stået på en scene før. Aldrig sunget for andre end din familie. Og da slet ikke i en mikrofon. Og lige om lidt skal du det hele. Foran tusindvis af mennesker. Som erstatning for din anmelderroste tvilling!!!

»Det er lidt nervepirrende. For jeg havde ikke lige troet, at jeg skulle stå der på premieredagen,« smiler Saba Lykke Oehlenschlæger.

Det var nemlig hendes søster Andrea, der skulle have spillet rollen i musicalen ‘Hair’.

Søsteren, som for tre år siden fik et kæmpe gennembrud i musicalen ‘The Bodyguard’ og høstede fantastiske anmeldelser landet over for en stemme, der fuldt ud var på højde med Whitney Houstons.

Saba og Andrea Lykke Oehlenschlæger er enæggede tvillinger. Nu overtager Saba sin gravide søsters rolle. Uden nogensinde at have stået på en scene før.
Saba og Andrea Lykke Oehlenschlæger er enæggede tvillinger. Nu overtager Saba sin gravide søsters rolle. Uden nogensinde at have stået på en scene før. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Men sådan ville skæbnen det altså ikke.

»Oprindelig var det meningen, at jeg skulle supplere hende i rollen, men hun måtte sygemelde sig med sin graviditet. Og så er det blevet mig,« siger 25-årige Saba.

»Jeg har jo sunget lidt, men mere som en ting Andrea og jeg har gjort derhjemme, hvor jeg er vokset op.«

»Så jeg har ikke som Andrea fået undervisning. Det er en helt ny ting for mig, og jeg har aldrig stået på scenen før,« fortæller Saba, som skal synge musicalens mest ikoniske numre.

Alligevel sidder hun i opholdsstuen på Østre Gasværk og ser helt rolig ud, når hun fortæller om sit store spring ind på musicalscenen.

Om indtil for nylig at have regnet med, at hun kunne lure sin søster nogle trick af fra kulissen.

»Selvfølgelig skulle jeg være klar som de andre, men hele ideen med at jeg skulle supplere var, at Andrea og jeg mødte op til prøverne sammen, og at jeg så hende over skulderen og kunne læne mig lidt op ad hende og hendes erfaring.«

Saba Lykke Oehlenschlæger erkender, at det er nervepirrende at overtage rollen i 'Hair'. Men også spændende.
Saba Lykke Oehlenschlæger erkender, at det er nervepirrende at overtage rollen i 'Hair'. Men også spændende. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Og sådan er det også for Saba Lykke Oehlenschlæger, som på sit cv har en model- og iværksætter-karriere.

»Jeg kunne gå ind til forberedelserne med det in mente, at det var min rolle, ikke én vi delte,« forklarer hun.

»Selvfølgelig er jeg altid nervøs, for her er jeg helt på udebane, alt er nyt. Men jeg synes, at det er sjovt og fedt. Og jeg tror, at jeg manglede, at der skulle ske noget nyt.«

Nyt bliver det i hvert fald at stå på scenen og synge. Og ikke mindst udfordrende at skulle fylde sin søsters store sko ud.

»Jeg tror mere, at det havde føltes, som om jeg skulle leve op til hende, hvis hun havde spillet rollen først, og folk havde set den med hende, og jeg skulle gøre det efter.«

»Derfor har jeg det rigtig rart med, at jeg kan få lov til at definere den selv, så den bliver min,« siger Saba Lykke Oehlenschlæger.

Hun erkender dog, at der nok skal være nogen, der har købt billet i den tro, at de skulle se hende fra ‘Bodyguard’.

»Og det gør, at jeg tænker, at de i hvert fald ikke skal blive skuffede. Men de skal heller ikke tro, at det er en kopi af hende, de skal se.«

»For vi har nogle fælles træk i vores måde at synge på, men jeg kommer klart til at gøre det på min egen,« understreger Saba Lykke Oehlenschlæger med et selvsikkert smil.

Selvom hun skal synge den ikoniske 'Let the Sun Shine In' – uden nogensinde at have optrådt før – glæder Saba Lykke Oehlenschlæger sig til at vise, hvad hun kan.
Selvom hun skal synge den ikoniske 'Let the Sun Shine In' – uden nogensinde at have optrådt før – glæder Saba Lykke Oehlenschlæger sig til at vise, hvad hun kan. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Præcis hvordan den måde er, kommer ingen til at høre før 23. februar, hvor der er premiere på musicalen.

Teatret har nemlig valgt at holde hendes stemme hemmelig indtil da.

Selvom det selvfølgelig lægger ekstra pres på hende, glæder hun sig vildt meget. Ikke mindst til at bevise, at hun kan.

For som Saba Lykke Oehlenschlæger tidligere har fortalt i B.T., har hun gennem mange år også måttet kæmpe med en diagnose som bipolar. Som har betydet et flygtigt arbejdsliv.

»Så at lave ‘Hair’ er også en måde for mig at vise, at jeg kan gå ind i et længere forløb. Det er blevet lidt af en stædighed for mig at gå ind i det og gøre det rigtig godt.«

»For jeg vil gerne have en sejr. Vide, at jeg har gennemført noget, jeg er gået ind til uden særregler. Fuldføre noget som et ‘normalt menneske’,« siger Saba Lykke Oehlenschlæger. Og tilføjer med et smil.

»Nu står jeg op for mig selv.«

‘Hair’ har premiere på Østre Gasværk 23. februar