Lyt til artiklen

Selvom Hugo Helmig sidste år valgte at holde en pause fra branchen, så var der stadig masser af musik i hans hjerte.

Så meget, at han drømte om at udgive nyt i 2023.

'Måske hører I den i jeres radio en dag? Man kan kun håbe,' skrev den 24-årige musiker for to uger siden på sin Instagram.

Fire dage senere sov han ind i løbet af natten, fortalte hans far, Thomas Helmig, fredag.

I opslaget nåede Hugo Helmig dog at give en forsmag på det, han håbede skulle være hans comeback, efter at han sidste år måtte trække stikket, da et stigende kokainmisbrug havde stækket han sind.

Om den to minutter og 41 sekunder lange lydbid skriver han:

'Jeg har spillet musik, siden jeg kunnet gå, skrevet, siden jeg kunne skrive, komponeret, siden jeg mødte en af mine bedste venner Emil Falk (sangskriver og producer, som han tidligere har arbejdet sammen med, red.), som har lært og hjulpet mig med at udtrykke, hvad der nu end måtte være inde i mit skrøbelige hjerte.'

Hugo Helmig har aldrig lagt skjul på, at hans alt for korte liv ofte var svært. Han sang om smerten på både debutalbummet 'Juvenile' og de to kortere ep'er 'Lulu Vol. 1' og Lulu Vol. 2'.

Hugo Helmig under en optræden til ØreSound Festival på Tiøren i Amager Strandpark i august 2021.
Hugo Helmig under en optræden til ØreSound Festival på Tiøren i Amager Strandpark i august 2021. Foto: Per Lange
Vis mere

Og han dykker ned i den igen i den måske kommende single, der i opslaget ikke får en titel, men hvor linjen 'I lost all the ones I love' synges flere gange.

'Jeg har slet ikke mistet alle dem, jeg elsker, men for en kort stund følte jeg, at jeg havde. Sandheden er, at jeg nok bare havde mistet mig selv,' skriver han om sangen.

'Jeg plejede at vågne og skyde skylden på stofferne, når jeg ikke var nok for dem, jeg elsker' / Jeg plejede at slå op for at få, hvad jeg ville have, tænkte: 'Hvad har jeg gjort mod dem, jeg elsker?' / Lad os holde et øjebliks stilhed for mig / For jeg mistede alle dem, jeg elsker,' lyder en dansk oversættelse af sangens første vers.

Sangen er dedikeret til en 'helt speciel pige', skriver han. En pige, han mistede, men som han heldigvis stadig er bedste venner med i dag, selvom de ikke snakker sammen, tilføjer han.

Hugo Helmig sætter ikke navn på pigen. Men kun én pige har haft så stor betydning for den 24-årige popsmed, at han både har været på knæ for hende og nævnt hendes navn i medierne.

Sangeren mødte Marie Frølund, da han sammen med familien indlogerede sig på et hotel i 2017, mens deres hus blev renoveret. Hun stod i receptionen, parret faldt i snak, og i 2018 stod de frem som kærester.

Selvom kærligheden var så stærk, at det blot et år senere blev forlovet, led den et knæk, da Hugo Helmig var allerlængst nede i sit kokainmisbrug, og Marie Frølund bad ham vælge mellem hende og stofferne.

Efter en pause fandt de hinanden igen, men i 2020 brød de forlovelsen for alvor.

»Vi ville forskellige ting og voksede fra hinanden,« lød det i den forbindelse fra Hugo Helmig.

Marie Frølund er en af de overvældende mange, der har sendt en hilsen til sangeren, efter at hans familie fredag kunne offentliggøre den tragiske nyhed om Hugo Helmigs alt for tidlige død.

'Spred dine vinger, smukke engel. Tak fordi du var her,' skriver hans eksforlovede.

Og hvis Hugo Helmig, mens han skrev den endnu ikke udgivne sang, var sikker på, at han havde mistet alle dem, han elskede, så beviser de mange hjerter, som i disse timer fylder hans sociale medier, det modsatte.

'Kære elskede Hugo, jeg ville ønske, jeg kunne gå en uge tilbage i tiden og sikre mig, at du virkelig forstod, hvor meget jeg elsker dig og altid vil elske dig helt ind i knoglerne,' lyder det blandt andet fra hans storesøster Ulrikke Toft.