Mange kan nok stadig huske den famøse selfie, som Helle Thorning-Schmidt tog med Barack Obama under en mindehøjtidelighed for Nelson Mandela.

Det tætte forhold mellem de to tidligere regeringschefer er åbenbart stadig intakt. Danmarks tidligere statsminister har nemlig fået en helt særlig gave af USAs tidligere præsident.

Det afslører Helle Thorning-Schmidt på Instagram.

Her viser hun, at Barack Obama har sendt hende et eksemplar af sin nye bog ‘A Promised Land’ med en helt særlig og personlig hilsen i.

Obama og Thorning så ud til at hygge sig gevaldigt i hinandens selskab.
Obama og Thorning så ud til at hygge sig gevaldigt i hinandens selskab. Foto: KAI PFAFFENBACH
Vis mere

'Til Helle. Med taknemmelighed for dit lederskab og partnerskab,' står der på bogens første side, hvor Barack Obama også har underskrevet hilsenen.

Det var 10. december 2013, at det gode forhold mellem Barack Obama, der dengang var USAs præsident, og den daværende danske statsminister blev verdenskendt.

Det skete under en mindehøjtidelighed for den sydafrikanske frihedshelt og senere præsident Nelson Mandela, der var død få dage forinden.

Mindehøjtideligheden foregik på et stadion med plads til 95.000 mennesker, og ved et tilfælde kom Thorning til at sidde ved siden af Barack Obama.

Det var denne selfie, som Helle Thorning tog med David Cameron og Barack Obama.
Det var denne selfie, som Helle Thorning tog med David Cameron og Barack Obama. Foto: Privatfoto: Helle Thorning-Schmidt
Vis mere

»Jeg sad i det hjørne, hvor Michelle og Barack Obama sad, så der kom hele tiden mange mennesker derover. De var festens midtpunkt. Alle ville have taget billeder med de to. Og der blev taget mange fotos, hele tiden,« har Helle Thorning-Schmidt tidligere fortalt til B.T.

På et tidspunkt kom den daværende britiske premierminister David Cameron hen til dem, og så fik Helle Thorning Schmidt også lyst til at tage en selfie af de tre regeringsledere sammen.

Det blev hurtigt spottet af alverdens pressefotografer, der også var med til begivenheden, og så gik billedet af de tre regeringschefer, der fjoller og tager en selfie ellers verden rundt.

Nogle mente, at det var upassende, at de tog en selfie ved en mindehøjtidelighed. Men det har Helle Thorning-Schmidt afvist, da stemningen ifølge hende snarere var en folkefest end en begravelse.

En af årsagerne til, at den sjove episode mellem Obama og Thorning gik verden rundt var også, at Michelle Obama - mere eller mindre bevidst - ser ekstrem sur ud, mens hendes mand morer sig med Thorning.
En af årsagerne til, at den sjove episode mellem Obama og Thorning gik verden rundt var også, at Michelle Obama - mere eller mindre bevidst - ser ekstrem sur ud, mens hendes mand morer sig med Thorning. Foto: KAI PFAFFENBACH
Vis mere

I flere år nægtede Helle Thorning-Schmidt at vise den berømte selfie til medierne, men i 2017 fik B.T. lov at vise den. Og nu lidt over syv år efter, at selfien blev taget, kan Helle Thorning-Schmidt altså glæde sig over, at det gode forhold til Barack Obama stadig står ved.

I hvert fald har hun svært ved at skjule sin begejstring for sin gave:

'Hvilken ekstremt sej gave. Sådan en fantastisk bog,' skriver hun på Instagram, hvor flere kendisser og politikere også udtrykker deres begejstring.

Ida Auken (s) skriver: ‘Ejjj … altså hvor er det sejt ‘, mens Le Gammeltoft er så overrasket, at hun blot skriver ‘What’ efterfulgt at tre flammer.