Følelserne er bragt i kog i Caroline Flemings familie, efter hun har nægtet at underskrive et regnskab, hvilket har sendt selskabet bag familiens slot til tvangsopløsning.

Det afslører greve Christian Ahlefeldt-Laurvig, der er bestyrelsesmedlem i selskabet bag slottet, efter de seneste dages ballade om Valdemars Slot.

»Det her er jo frygtelig trist. Vores familier går langt tilbage. Jeg har hjulpet Louise og hendes mand med at drive godset, da jeg har erfaring med godsdrift. Men det er slut nu. Bestyrelsen er opløst,« siger han til B.T. og kalder situationen ‘dybt, dybt ulykkelig’.

Ifølge greven er det især ærgerligt, at det er gået så galt nu, efter at slottet efter flere år med dårlig økonomi endelig har fået nogle pæne regnskabsår med plusser på kontoen.

Louise Iuel Albinus, der her ses med sin far, Niels Iuel-Brockdorff , er kommet op at toppes med sin far.
Louise Iuel Albinus, der her ses med sin far, Niels Iuel-Brockdorff , er kommet op at toppes med sin far. Foto: Sonny Munk Carlsen
Vis mere

Alt er blevet forsøgt, ifølge greven, for at undgå, at selskabet skulle til tvangsopløsning, men Caroline Fleming har nægtet at underskrive de regnskaber, der er blevet udarbejdet. Han vil dog ikke svare på, om Caroline Flemings søster, Louis Iuel- Albinus, der er medejer af slottet, har forsøgt at købe storesøsteren ud.

Sagen har tæret så hårdt følelsesmæssigt på Caroline Flemings søster og dennes mand, Nikolaj Albinus, at det derfor i stedet er Christian Ahlefeldt-Laurvig, der udtaler sig om balladen.

Balladen om Valdemars Slot går langt tilbage, men den følelsesmæssige side af sagen kan tilsyneladende føres tilbage til januar 2017, da de to søstres far, lensbaron Niels Krabbe Iuel-Brockdorff, døde.

De to søstre endte med blive fælles ejere af det gamle slot, men det virker ikke til at have været nogen succes.

Det er greve Christian Ahlefeldt-Laurvig, der her ses med sin kone, grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig, der har udtalt sig om Valdemars Slots situation.
Det er greve Christian Ahlefeldt-Laurvig, der her ses med sin kone, grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig, der har udtalt sig om Valdemars Slots situation. Foto: Jeppe Michael Jensen
Vis mere

Og balladen om regnskabet kan i værste fald ende med, at selskabet bag familieslottet går konkurs, og at slottet dermed bliver solgt til højestbydende og ryger ud af den familie, der ellers har ejet det i 12 generationer.

Det er Louise Iuel Albinus, der de seneste år har været direktør for slottet, mens hendes mand har været bestyrelsesformand. Og både ledelsen og bestyrelsen er meget triste over udviklingen:

‘Vi havde lovet den afdøde lensbaron Niels Krabbe Iuel-Brockdorff at gøre alt, hvad vi kunne for at bevare godset i familiens eje, som det har været siden 1678, i 12 generationer. Det har vi forsøgt, men desværre ikke med det ønskede resultat,' stod der i en pressemeddelelse, som Christian Ahlefeldt-Laurvig udsendte onsdag ifølge Berlingske.

B.T. ville gerne have snakket med alle sagens parter, men Nikolaj Albinus er ikke vendt tilbage på vores henvendelse, mens Caroline Flemings presseagent Elisa Lykke oplyser, at den tidligere baronesse ikke har nogen kommentarer til sagen.