Lyt til artiklen

Hun er fængslet i 20 år for sexhandel med mindreårige.

Mandag aften gav Ghislaine Maxwell et opsigtsvækkende interview til TalkTV – et interview, der er optaget i fængslet, hvor hun afsoner sin straf.

Seerne får hendes historie, og ifølge B.T.s internationale korrespondent, Jakob Illeborg, bemærkede han ikke skyggen af selvrefleksion.

»I interviewet er hun ikke selvreflekterende. Der er ikke noget af 'Nu, hvor jeg har tænkt efter, så er alt dét, jeg har gjort, forkert',« siger han og fortæller, hvorfor det er interessant at høre fra den tidligere forretningskvinde:

»Interviewet er interessant, fordi det er en aparte setting. Hun sidder med telefonen i fængslet. Men grundlæggende synes jeg, at det, hun gør, er at vaske sine hænder rene fra Jeffrey Epstein.«

Og netop den afdøde rigmand var også et af samtaleemnerne i interviewet.

Ghislaine Maxwell fortæller, at hun tror, at Jeffrey Epstein blev myrdet i fængslet. En påstand, der på ingen måde bliver bakket op af retsmedicineren i New York, der erklærede Epsteins død for selvmord.

Epsteins død er ikke det eneste, Ghislaine Maxwell har en konspirationsteori om. I interviewet påstår hun også, at det famøse billede med prins Andrew og Virginia Giuffre angivelig skulle være falsk.

Udtalelserne er ifølge Jakob Illeborg et forsøg fra Ghislaine Maxwells side på at skabe sympati forud for sin kommende ankesag.

Ghislaine mener ikke, at dette berømte billede af prins Andrew med hånden omkring Virginia Roberts er ægte. Det er Maxwell, der ses i baggrunden, og billedet er taget i Maxwells hus i London.
Ghislaine mener ikke, at dette berømte billede af prins Andrew med hånden omkring Virginia Roberts er ægte. Det er Maxwell, der ses i baggrunden, og billedet er taget i Maxwells hus i London. Foto: HANDOUT
Vis mere

»Hun håber, at hun får muligheden for at nuancere billedet af sig selv,« vurderer B.T.s internationale korrespondent og forklarer:

»Hun prøver at få nogle andre til at gå ind i sagen og behandle den.«

Derfor understreger B.T.s internationale korrespondent også, at interviewet er ensidigt. Man får kun Ghislaine Maxwells udlægning af hele sagen uden kritiske modspørgsmål.

Han mener, at præmissen for interviewet må være været lavet på forhånd, og at TalkTV har vurderet, at interviewet var så stort et scoop, at de har valgt at tilsidesætte de klassiske journalistiske kriterier – som eksempelvis kritiske modspørgsmål.

»Jeg forestiller mig, at de på bagkant vil forholde sig kritisk til hendes udtalelser, altså, hvor de bruger hende som en kilde, der kan kritiseres ud fra de almene journalistiske rammer,« siger Jakob Illeborg.