Tidligere overborgmester og næstformand i Socialdemokratiet Frank Jensen viste sig onsdag aften offentligt med sin kone under armen.

Det gjorde han ved gallapremieren på filmen 'Retfærdighedens ryttere'.

Foruden at gå på rød løber og lade sig fotografere fortalte han, hvad han har brugt den seneste måned på – vel at mærket efter han trak sig fra dansk politik.

»Jeg bruger rigtig meget tid sammen med mine børnebørn. Jeg har været sammen med to af dem i dag, fordi deres far har travlt på jobbet,« forklarede han og fortsatte:

Frank Jensen til gallapremieren på komedien "Retfærdighedens ryttere" i Imperial i København onsdag den 18. november 2020
Frank Jensen til gallapremieren på komedien "Retfærdighedens ryttere" i Imperial i København onsdag den 18. november 2020 Foto: Emil Helms
Vis mere

»Det er sådan noget, jeg pludselig får mulighed for, at kunne give en hånd med i de to familier, som vores to sønner har.«

Frank Jensen trak sig 19. oktober som både overborgmester i Københavns Kommune og næstformand i Socialdemokratiet – altså fra al politik. Afskedigelsen kom, efter en række kvinder har rettet anklager om krænkelser og grænseoverskridende opførsel mod ham.

På nuværende tidspunkt – her en måned senere – vil han dog ikke gå i detaljer omkring, hvordan han selv har oplevet hele forløbet og de tilhørende anklager omkring sig.

»Det kan man ikke gøre op allerede nu. Det tager noget tid, inden det lægger sig. Det var en hård periode, og det gik stærkt. Men vi står begge to op på begge ben og har rigtig god opbakning i hinanden og fra vores familier,« siger Frank Jensen om sine kone, børn og børnebørn.

Frank Jensen kort efter, han trak sig fra dansk politik.
Frank Jensen kort efter, han trak sig fra dansk politik. Foto: Tobias Kobborg
Vis mere

»Ja, det er en tid, vi lige må stå igennem.«

Og hvad så med fremtiden? Den kan Frank Jensen ikke give megen svar på.

For han ved ikke, hvad arbejdslivet nu skal bruges på.

»Jeg holder rigtig mange møder, ud over at jeg tager mig af børnebørnene. Og det er, fordi jeg skal bruge noget tid på at afklare med mig selv om, hvad jeg vil bruge resten af arbejdslivet på.«

»Jeg bliver jo først 60 næste år, så jeg regner med, at jeg har god tid på arbejdsmarkedet stadigvæk. Og det skal jeg bruge noget tid på at finde ud af, hvad jeg skal lave,« lød det fra Frank Jensen, der efterfølgende ønskede 'god aften'.

Efter Frank Jensen trak sig fra sine politiske poster besøgte han 'Aftenshowet' på DR. Her indrømmede Jensen sine fejl i de føromtalte krænkelsessager.

»Jeg har begået fejl, jeg har begået dumheder, og jeg har været til fest og fået en lille skid på, så har jeg også begået dumheder på et dansegulv.«

»Jeg er bare et menneske, jeg begår fejl, og hver gang, jeg har fået at vide, at jeg har begået en fejl, så er det bedste, man kan gøre, jo på stedet at give en undskyldning,« lød det fra Frank Jensen 27. oktober.