Som enebarn af en modekonge har hun siden barnsben haft udsigt til en kæmpe arv.

Det har dog aldrig været meningen, at hun skulle føre familievirksomheden videre, og for otte år siden kvittede hun familieimperiet helt . Men nu har Emilie Martinsen og hendes far ombestemt sig.

For efter flere år i London, hvor hun er blevet gift, fået børn og har startet sin egen virksomhed, er Emilie Martinsen kommet tilbage til Danmark, hvor hun for nylig har fået en aktiv rolle i sin fars livsværk, Friheden Invest.

Emilie Martinsen har overtaget formandskabet for Friheden Invest, der ejer tøjimperiet IC Group, som ejer de kendte mærker By Malene Birger og Tiger of Sweden.

Det fortæller hun i et stort interview med Børsen.

Niels Martinsen.
Niels Martinsen. Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix
Vis mere

Den 38-årige arving fortæller, at hun selv er overrasket over, at hun nu har fået en rolle i virksomheden, da det aldrig har været meningen.

»Jeg var heller ikke selv interesseret i det, for jeg har haft et ambivalent forhold til mode gennem mit liv. Jeg har jo ikke levet for den branche, ligesom min far har gjort, men jeg elsker tøj,« siger hun.

Det var egentlig ikke meningen, at Emilie Martinsen skulle overtage Friheden Invest og IC Group efter sin far, Niels Martinsen.

Niels Martinsen besluttede allerede for mange år siden, at hans eneste datter ikke skulle tynges af at skulle overtage det selskab, som han havde stiftet i 1960erne under navnet Inwear, og som senere fik navnet IC Companys, og som har gjort ham til en af Danmarks rigeste mænd. 

 I sine storhedsdage talte det en større portefølje af kendte mærker som blandt andet Tiger of Sweden, Martinique og Part Two.

I stedet skulle Emilie Martinsen have lov til at koncentrere sig om sine egne ting – herunder springridning på højt konkurrenceniveau. 

Det dyrkede hun flittigt gennem mange år både i Danmark, Belgien og Florida, indtil hun for otte år siden annoncerede, at hun stoppede med at ride.

Samtidig stoppede hun som bestyrelsesmedlem i Friheden Invest, hvor hun ellers havde været med i familieselskabet fra sidelinjen, og flyttede til London for at skabe et nyt liv og en ny karriere.

Og imens Emilie Martinsen byggede sit nye liv op i London, blev gift og fik børn, begyndte Niels Martinsen at sælge ud af de 12 brands, som han havde samlet i moderselskabet, som i mellemtiden havde skiftet navn til IC Group.

I 2019 begyndte han at opkøbe aktier i selskabet med henblik på at afnotere det fra børsen.

Til sidst havde han kun de to luksusmærker, Tiger of Sweden og By Malene Birger, tilbage. Og så skete det, som far og datter havde svoret ikke ville ske: Emilie Martinsen vendte tilbage til virksomheden.

For to år siden flyttede hun sammen med sin mand, Christoffer Martinsen-Königsfeldt, tilbage til Danmark, hvor parret gjorde sig bemærket ved at købe årets dyreste villa til 56 millioner kroner på Skodsborgvej i Nordsjælland.

Her slog parret sig ned med deres to døtre og fik udvidet familien med en søn, og både Emilie Martinsen-Königsfeldt og hendes mand har siden påtaget sig flere roller i familieimperiet.

Niels Martinsen valgte ikke at sælge de to sidste luksusbrands fra IC Group, og Emilie Martinsen besluttede sig for, at hun gerne ville beholde dem.

På hendes Instagram-profil fremgår det, at hun ejer begge mærker, ligesom hun også ejer helseklinikken Apogii Clinic, som hun stiftede i London.

I dag er Christoffer Martinsen-Königsfeldt formand for By Malene Birger, ligesom han er med i direktionen i IC Group.

Emilie Martinsen-Königsfeldt og Niels Martinsen har i dag en egenkapital på 1,2 milliarder kroner i deres holdingselskab Friheden Invest Holding, hvor Emilie Martinsen-Könighsfeldt nu også er blevet formand.

Far og datter har tidligere flere gange været på listen over Danmarks 100 rigeste.