Mens Botox er blevet det nye sort, og de fleste kendte og kongelige på 50 år ser yngre ud end dem på 30, går skuespiller Ellen Hillingsø en anden vej.

Hun favner sin alder og sine rynker og langer ud efter den 'perfekthedskultur', som blandt andet stresser nye mødre.

»Man kan ikke opretholde illusionen om perfektion, når man får børn. Alt sejler jo. Jeg fik børn med 20 måneder imellem, og jeg er nærmest først blevet menneske igen i går, ikke? Det er super hårdt, lad os tale om det,« lyder det fra skuespillerinden i et større interview med Alt for damerne.

Ellen Hillingsø, der har en 18-årig søn og en datter på 16 år, mener, at mange unge kvinder er stressede, og at der mangler søstersolidaritet blandt mødre. Især peger hun på den perfekthedskultur, som man ser på Instagram, som en del af årsagen.

Det er velkendt, at flere influencere og andre mere eller mindre kendte kvinder har travlt med at fremvise, hvor gode de er til at få mor-rollen til at gå op med det perfekte liv.

Den perfekthedskultur oplevede den kendte skuespillerinde ikke selv, da hun blev mor. Dengang havde hun nogle veninder, der ærligt fortalte hende, at nattesøvnen ville være ødelagt, til hendes børn fyldte ti år, og at sexlivet ville blive 'et mareridt', men at hun skulle holde ud.

Og det er den ærlighed, hun savner blandt unge kvinder i dag.

Hillingsø roser dog forfatteren Olga Ravn for at være ærlig om moderskabet, ligesom hun også synes, at Susanne Brøgger skriver nogle gode ting om emnet.

Ellen Hillingsø forstår ikke, hvorfor rynker betyder mere for kvinder end for mænd.
Ellen Hillingsø forstår ikke, hvorfor rynker betyder mere for kvinder end for mænd. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Kvinders rettigheder og ligestilling er generelt et emne, som Hillingsø går meget op i, og i interviewet kommer hun også ind på en af sine kæpheste – nemlig, hvorfor der er mere pres på kvinders alder end på mænds.

Hun mener, at der er stor forskel på, hvordan man ser på mænds rynker og på kvinders, og at det stresser kvinder, at der er større forventninger til, at de skal holde sig unge, end til mændene.

Ellen Hillingsø har flere gange tidligere udtalt sig om emnet. Blandt andet til magasinet Fit Living i 2016, hvor snakken faldt på ansigtsløft og Botox.

»Selvfølgelig vil jeg gerne være velplejet. Jeg har ikke lyst til at se hærget, træt og rynket ud. Men hvorfor skal jeg ligne en ung kvinde? Jeg er ikke en ung kvinde og har heller ikke lyst til at være det. Den erfaring og styrke, den mildhed,« lød det dengang fra Ellen Hillingsøe, der indrømmede, at tanken om et ansigtsløft havde strejfet hende, men at hun altså også fandt noget tiltrækkende i det at ældes.

Og Hillingsø er ikke den eneste, der kæmper den kamp. For nylig fik den efterhånden legendariske og evigt unge 'Sex & the City'-stjerne Sarah Jessica Parker nok af at blive aldersshamet.

Det skete, efter at der var blevet taget billeder af hende ved en privat frokost i New York, hvor hun var taget til uden meget makeup og med tydeligt gråt hår. Det fik straks internettet til at koge over med spørgsmål om, hvor gammel hun egentlig er.

I et interview med Vogue fyrede Sarah Jessica Parker dog tilbage mod kritikerne.

»Gråt hår, gråt hår. Har hun gråt hår? Jeg sidder sammen med Andy Cohen,« lød det retorisk fra stjerne i interviewet, der på billedet fra frokosten sad ved siden af den ligeledes gråhårede Andy Cohen, som hun undrede sig over ikke fik samme kritik.

»Jeg ved, hvordan jeg ser ud. Jeg har ikke noget valg. Hvad skal jeg gøre ved det? Holde op med at ældes? Forsvinde?« lød det fra en irriteret Sarah Jessica Parker.

Andre læser også