Mens den største eftersøgning efter det sagnomspundne Loch Ness-uhyre 'Nessie' i slutningen af august ikke gav pote, så er der nu nyt fra det skotske højland.

Endnu en person har meldt sig på banen med billeder og video, som hun mener kan være uhyret.

Det var den 31. august – kun få dage efter, at den største eftersøgning efter sømonstret i 50 år fandt sted – at kvinden ved navn Fiona Wade opdagede noget mystisk.

Det var som »intet jeg har set set før, og jeg kan hun beskrive det som Nessie,« fortæller Fiona Wade til Daily Mail om den video, hun optog. 

Der var godt gang i eftersøgningen den 27. august.
Der var godt gang i eftersøgningen den 27. august. Foto: AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

På videoen, der er den sjette melding alene i år om et mystisk syn, kan man ifølge Fiona Wade se noget som kan være det mystiske sømonster, der lyder kælenavnet 'Nessie'.

Videoen er meget utydelig, men med meget god vilje, kan man måske få øje på to eller tre buler i vandet.

»Først lignede det et periskop, men så fulgte to bulede områder efter,« fortæller Fiona Wade. Hun tilføjer desuden, at det hun så var noget, som bevægede sig.

Ifølge Fiona Wade var vejret klart, og hun afviser, at det kan have været et krondyr, hun så i vandet.

»Jeg har set krondyr krydse vandet før, og det her er ikke som noget, jeg har set før, og jeg kan kun beskrive det som 'Nessie', da jeg ikke kan finde på nogen anden logisk ting, som det kan været. Det var stort nok til at fange mit øje, og det virker som om det efterlod en mindre bølge,« fortæller hun. Du kan se videoen her. 

Mange børn elsker myten om Nessie.
Mange børn elsker myten om Nessie. Foto: Russell Cheyne/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

Fiona Wades fortælling lægger sig op ad en fortælling, som en anden Nessie-jæger – Alastair Gray – har fortalt.

Han så et lignende syn den 26. August ifølge Daily Mail.

Også flere andre har berettet om mystisk syn på den kendte sø i år, hvilket førte til, at en række frivillige besluttede at gå sammen i den sidste weekend i august i år for at lave den største eftersøgning efter søuhyret i 50 år.

Der blev ikke fundet nogen uomtvistelige beviser, men hele tre personer påstod efter eftersøgningen, at de havde set eller taget billeder af noget, som de mente kunne være 'Nessie'.

Det er dog heller ikke en let opgave at lede den skotske sø igennem, da den har et areal på 36 kvadratkilometer og når på de dybeste steder helt ned på 200 meter. 

Gennem tiden har Loch Ness-uhyret vakt meget interesse. 

Selvom der aldrig er blevet fundet beviser på, at uhyret eksisterer, så har videnskaben flere gange givet et bud på, hvad det som en del mennesker gennem årene mener at have set i søen. 

I 2019 afviste videnskaben dog teorien om, at det kunne være et forhistorisk dyr som for eksempel den svømmende dinosaurer Plesiosaur eller en stor fisk som en søstør eller en havkat. 

En grønlands haj blev også udelukket af forskerholdet, de forsøgte at opliste alle levende arter i søen ved at tage dna-prøver fra vandet. 

Professor i genetic Neil Gemmell fra det newzealandske universitet i Otago, der stod bag undersøgelsen, fremlagde dog en anden teori om, hvad 'Nessie' kunne være. 

Mens der altså manglede dna fra både dinosaurer og kæmpefisk, så var der ekstremt meget åle-dna i søen. 

»Vores data afslører ikke deres størrelse, men ud fra mængden af data, kan vi ikke udelukke muligheden for, at der kan være gigantiske ål i Loch Ness«, forklarede han til BBC.