Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I årtier har den nu pensionerede revykonge Ulf Pilgaard fået folk til at grine højlydt, når han lavede parodier på toppolitikere.

Bare tænk på Poul Nyrups langsomme snak, Anders Fogh som hulemand og Bertel Haarders vrede over forsinket risengrød.

I et interview med det konservatives partiblad 'Politisk horisont' lægger den nu 81-årige pensionist dog de morsomme parodier på hylden.

Én ting finder han nemlig meget kritisabel ved toppolitikere som statsminister Mette Frederiksen og finansminister Nicolai Wammen.

Ulf Pilgaard var på plads blandt publikum, da Cirkusrevyen mandag havde premiere på sin 34. sæson.
Ulf Pilgaard var på plads blandt publikum, da Cirkusrevyen mandag havde premiere på sin 34. sæson. Foto: Kasper Bax Lindhardt
Vis mere

»Det er så ansvarsfuldt et job at være politiker. Men mange af dem har jo nærmest ikke været ude i virkeligheden. Det er fuldstændig grotesk,« siger Ulf Pilgaard til 'Politisk horisont'.

Han nævner direkte, at statsministeren og finansministeren tilsammen har færre års erhvervserfaring, end der kan tælles på én hånd.

Også de politiske kommentatorer får et rap over fingrene.

»Tag Mogensen og Kristiansen, Besserwisserne og så videre. De har jo rockstjernestatus, altså. Den politiske analyse herhjemme er jo ren underholdning, og det er der en fare i. Det mister seriøsitet. Sådan var det ikke i min tid,« siger Ulf Pilgaard til det konservative partiblad.

Andre læser også