Den kendte tv-kok Claus Meyers livsværk Meyers er blevet hårdt ramt af coronakrisen. Det seneste regnskab viser et underskud på over 200 millioner kroner.

»Det har været et lorteår,« bekræfter Claus Meyer overfor B.T.

Meyers har blandt andet et stort antal kantiner som kunder og laver også en del catering, og det er især de områder, som er blevet ramt af coronanedlukningen, hvor mange virksomheder enten har været lukket eller har haft medarbejdere, der arbejdede hjemmefra.

Claus Meyer solgte i 2014 en stor del af Meyers til den britiske kapitalfond IK Investment Partners, der valgte at lægge selskabet sammen med et andet dansk gourmetselskab, som de også købte, nemlig Løgismose.

Løgismoses tidligere bestyrelsesformand Jacob Grønlykke ses her med Claus Meyer.
Løgismoses tidligere bestyrelsesformand Jacob Grønlykke ses her med Claus Meyer. Foto: Claus Bech
Vis mere

Ifølge regnskabet for Løgismose Meyers ApS er det især Meyers, der har ført til, at indtjeningen i det seneste regnskabsår er blevet dårligere end forventet.

Selskabet har desuden nedskrevet varemærket Meyers med 233 millioner kroner, hvilket også kan ses i årets resultat, der er på minus 203 millioner kroner.

Claus Meyer har ikke selv lyst til at kommentere tallene, men det har selskabets administrerende direktør, Jesper Uggerhøj. I en kommentar til Børsen siger han:

»Vi har været rigtig, rigtig hårdt ramt i Meyers, som jo primært beskæftiger sig med catering og kantiner, fordi vores forretninger har været lukket ned. Men vi har været tilgodeset i Løgismose af væksten online og i butikkerne.«

Claus Meyer nyder blandt andet at bruge tid i sin have på Frederiksberg.
Claus Meyer nyder blandt andet at bruge tid i sin have på Frederiksberg. Foto: Mads Nissen
Vis mere

Ifølge Børsen har den britiske kapitalfond gennem længere tid forberedt et salg af selskabet, som man ønsker at sælge i to dele med Løgismose og Meyers som to forskellige selskaber.

Claus Meyer ejer stadig en mindre del af Meyers og arbejder stadig i virksomheden som indholdsansvarlig.

Er du ærgerlig over, at du solgte Meyers nu, hvor det ser ud til at skulle sælges videre?

»Nej, det er sgu fint. Det skal nok blive godt. Men det har været svært under corona. Men jeg er super cool med det,« lyder det fra Claus Meyer.

Nogle af retterne fra Claus Meyers kogebog 'Meyers Winter Getaway'.
Nogle af retterne fra Claus Meyers kogebog 'Meyers Winter Getaway'. Foto: PR
Vis mere

Han har da heller ingen planer om at købe sit nødlidende hjertebarn tilbage.

»Det er slet ikke på min nethinde. Jeg er et helt andet sted i mit liv,« siger han og tilføjer, at han er glad for den rolle, som han har i virksomheden i dag, hvor han kun arbejder i hverdagene og kan inspirere de andre ansatte. En rolle, som han fik, efter han i 2018 vendte hjem fra det madeventyr i New York, der nærmest endte i et mareridt.

Familien Meyer flyttede til USA i 2015, hvor Claus Meyer åbnede en stor nordisk food hall samt en gourmetrestaurant på stationen Grand Central.

Men det gik helt galt. Omsætningen kunne slet ikke følge med udgifterne, og hans amerikanske partner bød på mange dårlige overraskelser.

»Jeg kan godt sige dig, at det har belastet mig. Ikke bare økonomisk. Jeg har været så trist, at jeg i en periode mistede troen på, at jeg var dygtig. Hvis jeg en dag skal skrive mine erindringer, kommer der et seriøst kapitel om, hvad det var, jeg vågnede op til derovre,« fortalte han til Berlingske i 2020.

Efter mange og lange bekymringer endte Claus Meyer med at gøre sin amerikanske forretningspartner til majoritetsindehaver af det amerikanske selskab, hvorefter han selv er fortsat som medejer.

I dag nyder han livet i Danmark.

»Meyers er helt sikkert et af mine hjertebørn. Men samtidig er livet også så meget mere end det,« siger han og tilføjer, at han også godt kan lide at nyde tiden i sin have.

Han keder sig dog ikke. For han har også gang i tre-fire startups. Desuden ejer han Hotel Sakskøbing, der tidligere på året indgik et samarbejde med Guldborgsund Kommune om produktion af økologiske grøntsager.