Hummel-ejer Christian Stadil har i mange år været meget interesseret i buddhisme. Og nu får han endnu mere mulighed for at dyrke den buddhistiske kultur.

Torsdag blev han nemlig officielt udnævnt som æreskonsul for Bhutan ved en speciel ceremoni.

Den buddhistiske ceremoni fandt sted i Bruxelles, hvor den 51-årige virksomhedsejer og milliardær var taget til for at få den officielle udnævnelse.

»Det er en udnævnelse, der er kommet i stand gennem den bhutanske ambassadør Getse, som har en god del af Nordeuropa under sig,« skriver Christian Stadil i en sms til B.T., før han boarder flyet hjem fra Bruxelles.

Christian Stadil ved udnævnelsen torsdag.
Christian Stadil ved udnævnelsen torsdag.
Vis mere

På sine sociale medier har han lagt billede op fra ceremonien, hvor han også fortæller, at han har et særligt forhold til Bhutan.

»Det land og det folk bliver bare ved med at vokse på mig,« skriver han og forklarer, at han især er begejstret for, at Bhutan måler sin vækst på GNH (Gross National Happiness), som indebærer et fokus på, hvordan man bruger sin tid – herunder job, familie, fritid og søvn – at der er en fantastisk natur  – herunder bjerge, flora og fauna med blandt andet tigre, sneleoparder og røde pandaer.

»Og så er befolkningen også præget af en lightness of being, humor og joie de vivre (glæde ved livet, red.), som er meget befriende,« skriver han.

Stadil har ingen forretninger i Bhutan, og udnævnelsen er kommet på baggrund af anbefalinger fra forskellige – uden hans vidende, oplyser han.

Christian Stadil med det officielle udnævnelsesbrev.
Christian Stadil med det officielle udnævnelsesbrev.
Vis mere

Han vil dog ikke afvise, at han kunne finde på at lave forretninger med Bhutan fremover.

»Det kan da ikke udelukkes på sigt. Der er mange spændende muligheder i landet herunder relateret til Pharma og biotech. Det er jo et af de lande i verden med mest fauna; lægeplanter, unikke svampearter m.m.,« skriver han og tilføjer, at Bhutan er et af de sidste lande i verden, der ikke vil vækste for enhver pris.

Han henviser til, at Bhutan har rammer for, hvor meget skov der må fældes – og hvor mange turister der må lukkes ind i landet.

Selve godkendelsen af hans nye titel som æreskonsul er blevet foretaget af den bhutanske konge, som har underskrevet det officielle udnævnelsesbrev, forklarer Stadil, der som æreskonsul skal hjælpe med at få økonomien til at vokse i landet.

Det indebærer blandt andet, at Stadil i april skal til Bhutan, hvor han skal mødes med landets premierminister.

»Glæder mig meget til at komme derud i april for at møde premierministeren og regeringen, måske også kongen samt en række bhutanske virksomheder og iværksættere, ud over at jeg et par dage skal trekke og besøge/meditere i et par af templerne derude,« skriver han.

Det var egentlig allerede i september, at Stadil blev udnævnt til æreskonsul, men det er altså først nu, at der var tid til at foretage den officielle udnævnelse.

Christian Stadil ejer konglomeratet Thornico, der blandt andet ejer Hummel. Han er en af Danmarks rigeste mænd, og ifølge Økonomisk Ugebrev blev hans formue i 2022 vurderet til 9,6 milliarder kroner, hvilket svarede til en plads som nummer 19 på listen over Danmarks rigeste.