Lyt til artiklen

I næsten fire årtier har Danmark haft en Schmeichel på fodboldlandsholdet. Og måske kan der være udsigt til en ny i fremtiden.

I hvert fald har Peter Schmeichels barnebarn, Noah, kastet sin kærlighed på fodbold.

Det fortalte hans mor, Cecilie Schmeichel, da B.T. mødte hende på den røde løber mandag i Imperial i København, hvor der var gallapremiere på filmen 'Elsker dig for tiden'.

»Min datter går til ballet, og min søn spiller fodbold,« fortalte cecilie Schmeichel, da snakken faldt på hendes to børn.

Begge børn har fået en stor interesse for dans, efter Cecilie Schmeichel i efteråret var med i TV 2-programmet 'Vild med Dans'.

Men for den otteårige søn Noah, er det stadig fodbolden, der trækker mest.

For tiden er hans store forbilleder nogle af de store franske spillere, men han er også stor fan af sin onkel, Kasper Schmeichel.

»Det har han altid været,« siger Cecilie Schmeichel og fortæller, at sønnen også en overgang gik efter at blive målmand, som sin berømte onkel og morfar.

Peter Schmeichel med sin familie, da børnene var små.
Peter Schmeichel med sin familie, da børnene var små. Foto: JENS NØRGAARD LARSEN
Vis mere

»Det har han villet i lang tid, men lige nu er han ret aktiv i marken og knokler løs. Han er kan lidt af det hele,« lød det fra den stolte mor.

Da Noah kun er otte år, er det svært at spå om fremtiden. Men skulle skæbnen og evnerne føre ham til en karriere på grønsværen, så vil det absolut ikke være noget problem.

»Jeg vil 100 procent støtte ham og guide ham og hjælpe ham alt, hvad jeg overhovedet kan. Men det er ikke noget, jeg vil presse ham til. Men hvis det er det, han vil, så skal vi nok støtte ham,« siger Cecilie Schmeichel, der modsat andre, der er vokset op i rampelyset, ikke vil have noget imod, at hendes søn følger i hendes legendariske fars eller brors fodspor.

»Nej, på ingen måde. Tværtimod. Jeg tror, vi har de rigtige i familien til at hjælpe, hvis det skulle være,« siger hun.

Indtil videre har hun dog svært ved at tænke så langt. Lige nu handler det mest om de kommende uger, hvor temaet er jul hos Cecilie Schmeichel.

»Vi skal holde jul derhjemme. Familien laver mad og kommer hjem til os, og så står vi for hygge og pynt,« siger hun og fortæller, at forsamlingen foruden hende selv og hendes mand og børn vil bestå af hendes mor, svigermor, svigermors mand samt hendes svoger.