Det går hurtigt ned ad bakke for demensramte Bruce Willis.

Det fortæller skuespillerens gamle ven og kollega, Glenn Gordon Caron, i et interview med The New York Post.

Den 68-årige Hollywood-skuespiller fik i februar i år diagnosen frontotemporal demens, kun et år efter, at han allerede havde fået konstateret afasi. En sygdom, som giver ham kognitive vanskeligheder for eksempel i forhold til at tale.

Bruce Willis valgte på grund af sygdommen at stoppe sin karriere i 2022.

Glenn Gordon Caron har kendt Bruce Willis siden de sammen begyndte at indspille serien 'De heldige helte' i 1985.
Glenn Gordon Caron har kendt Bruce Willis siden de sammen begyndte at indspille serien 'De heldige helte' i 1985. Foto: Ann Johansson/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Nu fortæller Glenn Gordon Caron - der er forfatter, instruktør og producer, og bedst kendt for tv-serien ‘De heldige Helte’, hvor Bruce Willis i fem sæsoner spillede over for Cybill Shepard - hvordan den tidligere ‘Die Hard’ skuespiller har det.

De to har kendt hinanden siden ‘De heldige helte’ begyndte i 1985, og Glenn Gordon Caron forsøger stadig at besøge sin gamle ven mindst en gang om måneden.

Men overfor The New York Post indrømmer han, at det ikke altid er let at holde gang i venskabet.

Caron er overbevist om, at Willis stadig genkender ham, men hans fornemmelse er, at skuespilleren kun 'ved, hvem jeg er de første et til tre minutter', siger han.

I 2009 blev Bruce Willis gift med Emma Heming, som han har to børn med. 
I 2009 blev Bruce Willis gift med Emma Heming, som han har to børn med.  Foto: Ndz/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Instruktøren beskriver Bruce Willis som en livsglad person, der ‘elskede livet og elskede bare at vågne op hver morgen' og som altid har forsøgt at leve livet fuldt ud. Men meget er ændret af sygdommen.

»Han er ikke længere verbal. Han plejede at være en flittig læser (selvom han ikke ville ikke have, at nogen skulle vide det), men han læser ikke nu. Han har ikke længere de sproglige færdigheder – alligevel er han stadig Bruce. Når man er sammen med ham, ved man, at han er Bruce, og man er taknemmelig for, at han er der, men livsglæden er forsvundet,« lyder det nedslående budskab.

Bruce Willis har været sammen med den 45-årige Emma Heming siden 2009. Sammen har de døtrene Mabel og Evelyn på 11 og ni år sammen.

Desuden har Willis døtrene Scout, Tallulah og Rumer med ekskonen Demi Moore.