Den 81-årige erhvervsmand Asger Aamund er blevet oldefar for første gang.

Hans barnebarn, 26-årige Aai Aamund – den ældste datter af Google-direktøren Malou Aamund og tv- og radiovært Mikael Bertelsen – har nemlig sidste torsdag født en sund og rask lille pige, der har fået navnet Palma.

Det fortæller den stolte oldefar til B.T.

»Det er meget trist, for jeg er ikke glad for at være oldefar, det må jeg sige – det er jeg alt for ung til!« siger 81-årige Asger Aamund.

»Men det er godt for hende, at hun har fået et smukt og sundt barn!«

Aia Aamund og kæresten Marco Lawson har med lille Palma samtidig gjort den 53-årige radio- og tv-vært Mikael Bertelsen til morfar for første gang.

Han er dog ikke vendt tilbage på B.T.s henvendelser, men på Instagram deler den stolte morfar to babybilleder af sin ældste datter.

'Den bedste gave var at få et barnebarn. Babyen på de gamle fotos har gjort mig til morfar,' jubler Mikael Bertelsen.

Mikael Bertelsen og Malou Aamund til åbningen af Klampenborg Galopbane for år tilbage med deres tre døtre, Aia, Olivia og Luka. Den ældste, 26-årige Aia Aamund, er nu blevet mor selv.
Mikael Bertelsen og Malou Aamund til åbningen af Klampenborg Galopbane for år tilbage med deres tre døtre, Aia, Olivia og Luka. Den ældste, 26-årige Aia Aamund, er nu blevet mor selv. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Vis mere

Den nybagte oldefar Asger Aamund vil dog hellere end gerne fortælle om den lille ny.

Ikke mindst om hvor smuk hun er.

»Normalt er de jo meget grimme, når de bliver født, det var mine egne børn også, især min søn (filminstruktøren Martin Aamund, red.). Mødrene synes jo, de er smukke, men vi andre kan godt se, hvor forfærdelige, de ser ud, lige når de er født,« lyder det fra erhvervsmanden til B.T.

»Men hende her var et ualmindelig yndigt barn, et usædvanlig smukt barn!«

Den stolte oldefar holder sig heller ikke tilbage for at rose lille Palmas fremmelighed.

»Hun slog øjnene op efter faktisk kun én dag – normalt har de lukkede øjne i en uges tid,« forklarer Asger Aamund.

Indtil videre har han dog måttet nøjes med at se billeder af det ti dage gamle oldebarn.

»Jeg synes jo, at man ikke skal komme væltende ind, fordi det er jo en hård tur at føde sådan et barn, og så kommer de første forvirrende dage, så jeg venter tålmodigt indtil, der bliver en lejlighed til det,« siger oldefar Asger.