Det kom bag på mange, da multikunstneren Jim Lyngvild i sidste uge pludselig meddelte, at han alligevel ikke skulle være den nye ejer af Harridslevgaard Slot, som han ellers havde reklameret stort med, at han havde købt.

Arvingen til slottet, Francesca Schimko, langer nu ud efter Lyngvilds 'etik og moral' i Se og Hør og kalder forløbet kaotisk. Lyngvild afviser kritikken overfor B.T.

»Jeg er forundret over fremgangsmåden, og Jims etik og moral i forbindelse med alt det her. Da han ville melde ud, at han havde købt Harridslevgaard allerede i starten af sommeren, sagde jeg, at det var sådan set i orden, at de meldte ud, at de gik med købstanker, « 

Sådan fortæller Francesca Schimko, der sammen med sin søster står til at arve Harridslevgaard Gods på Nordfyn, efter at det er kommet frem, at den kendte multikunstner Jim Lyngvild i sidste uge pludselig annullerede sit køb af godset.

Jim Lyngvild bor på Fyn.
Jim Lyngvild bor på Fyn. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Vis mere

Francesca Schimko tilføjer, at da Lyngvild og Jepsen blandt andet i medierne fortalte om, hvilket værelser de hver især ville have på slottet, at hun så havde en forventning om, at salget helt sikkert ville gå igennem, og at hun derfor undlod at udtale sig.

Forud har været et intenst og spændende forløb.

Allerede tilbage i juli meldte Lyngvild ud, at han og Trine Jepsen var de nye ejere af Harridslevgaard Slot. 

Lyngvild havde store planer for slottet, som han ville lave om til Nordfyns største turistattraktion med udstillinger og en rosenpark.

Men ifølge Francesca Schimko blev forløbet hurtigt kaotisk, da Lyngvild allerede meget tidligt meddelte, at han ville købe slottet, mens købsaftalen på det tidspunkt slet ikke var endeligt på plads.

Desuden fortæller hun, at hun blev overrasket, da hun pludselig kunne læse, at Jim Lyngvild gennem de sociale medier berettede, at handlen var annulleret.

Hun undrer sig over den pludselige annullering af slottet, da hun synes, at Lyngvild ellers havde gjort meget for at få sit slotskøb i medierne.

Da Lyngvild i en video på Facebook i sidste uge oplyste, at handlen var annulleret, var forklaringen:

Jim Lyngvild.
Jim Lyngvild. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Desværre kører drømme og virkelighed ikke altid på samme spor,« forklarede han, men ville ikke gå yderligere i detaljer med, hvad der havde gjort, at han havde trukket sig fra handlen.

Til B.T. afviser han dog mandag aften Francesca Schimkos kritik af, at han skulle have en dårlig etik og moral.

»Vi havde jo skrevet under på købsaftalen, og det har vi jo faktisk stadigvæk,« siger han og tilføjer:

»Jeg gider ikke at gå ned på hendes niveau, og måske skulle hun tage og ringe til sin advokat og få sig en snak med ham.«

Ifølge Lyngvild er en af årsagerne til, at han valgte at meddele, at købet er annulleret, at han blev bekendt med nogle ting, som han ikke vidste på forhånd. Men han vil stadig ikke uddybe nærmere:

»Og det skal Francesca være rigtig glad for. Men nu smøger vi ærmerne op og kigger fremad,« siger han.

Han medgiver dog, at hele forløbet har været ekstremt kaotisk, hvilket ifølge Lyngvild blandt andet har skyldtes, at den bank, han bruger, skulle sammenlægges med en anden bank hen over sommerferien.

 Derudover var der også mange udfordringer med hensyn til at få fat i de mange ældgamle servitutter, som der hører med så gammelt et slot.

»Jeg vil medgive, at det har været en vanvittig proces. Det er ikke hverdag, at jeg køber eller sælger slotte fra 1600-tallet. Det har virkelig været besværligt,« siger han og tilføjer:

»Jeg kommer aldrig nogensinde igen til at få så vanvittig en idé som at købe et slot to dage før sommerferien begynder. Det vil jeg gerne skrive under på.«

Han fortæller dog, at han snart har en ny nyhed på vej, men er kryptisk omkring, hvad det er.

»Skal vi ikke bare sige, at alt ender som i et eventyr,« siger han uden at ville uddybe nærmere.