Roskilde Festival kan præsentere en mindre overraskelse i form af den gruppe, der skal åbne Orange Scene på årets festival.

Det bliver den danske gruppe Saveus med den tidligere 'X Factor'-vinder Martin Hedegaard i front, som får æren af at åbne landets største festival anno 2018.

Det har festivalen offentliggjort onsdag.

Martin Hedegaard er overvældet over tjansen som åbner på den største scene på landets største festival. Netop fornøjelsen af at åbne Orange Scene på Roskilde Festival er tidligere tilfaldet lovende, danske musikere, som festivalen ønskede at give et skulderklap og lidt medvind i karrieren.

I en pressemeddelelse fra Roskilde Festival siger Martin Hedegaard:

»Jeg er meget beæret over, at Roskilde Festival har udpeget SAVEUS til at åbne Orange Scene. Roskilde er en festival, vi alle er kommet på flere år i streg, siden vi var gamle nok, og allerede da vi spillede på Countdown-scenen i 2016, var det en kæmpe drøm for os blot at komme på plakaten. At skulle spille på deres største scene til sommer er en kæmpe drøm, der går i opfyldelse. Vi vil gå op på scenen og give alt, hvad vi har. Det er ikke så kompliceret - vi skal spille røven ud af bukserne, som vi altid gør, og give Orange den åbning, som scenen fortjener.«

Katastrofen på Smukfest

Danmark lærte for alvor Martin Hedegaard at kende, da han som blot 15-årig vandt den første udgave af 'X Factor'. Siden gik karrieren lidt i stå, indtil Martin Hedegaard i 2015 i forbindelse med P3 Guld dukkede op med projektet Saveus.

Allerede året efter i 2016 var Saveus at finde på Roskilde Festivals Countdown-scene - en scene hvor talenter får spilletid i opvarmningsdagene - og nu er Martin Hedegaard og company parate til at indtage den allerstørste festivalscene herhjemme.

Åbningskoncerten finder sted onsdag 4. juli. Det præcise tidspunkt på døgnet er endnu ikke offentliggjort.

Offentliggørelsen af åbningsnavnet på årets Roskilde Festival er blot en af flere i disse dage. Torsdag klokken 08.00 offentliggør festivalen det fulde program, som allerede tæller navne som Eminem, Gorillaz, Bruno Mars, David Byrne, Nephew, My Bloody Valentine og Nine Inch Nails.

Roskilde Festival løber af stablen fra 30. juni til 7. juli.

I 2017 var Saveus på landets næststørste festival Smukfest. Her gik koncerten dog alt andet end godt. Den blev nemlig afbrudt på grund af tekniske problemer.