Torsdag nat overraskede kronprins Frederik publikum, da han pludselig dukkede op på scenen under Nephews koncert på årets Smukfest. Men det var ikke kun publikum, der blev overraskede, for festivalen anede heller intet om den særlige gæsteoptræden.

»Vi vidste det faktisk ikke. Vi vidste, han var der som gæst, men det er, hvad vi ved. Men at han skulle på scenen live, det vidste vi ikke noget om. Vi blev lige så overraskede som alle andre,« siger talsmand for Smukfest Poul Martin Bonde.

Kronprinsen kom på scenen kort før klokken halv et under nummeret 'Worst/Best Case Scenario', mens Nephew-forsangeren, Simon Kvamm, var i gang med at afgøre en publikumskonkurrence.

Nephew har en tradition for at afgøre, hvilken del af publikum der synger bedst med under koncerterne, og her fik kronprins Frederik lov til at fælde den endelige afgørelse.

Hele seancen blev først udtænkt kort tid inden koncerten.

'Den her idé opstod to timer før koncerten, mens vi sad og grublede over, hvordan vi kunne gøre de våde festivalgæster ekstra glade. Det var fedt, at Kronprinsen var med på denne helt spontane idé, og vi er glade for, at publikum virkede til at være tilfredse med, at Nephew vælger fra øverste hylde, når vi skal bruge en kompetent dommer,' forklarer Simon Kvamm via sit management i en sms til B.T.

Kronprins Frederik stiller op til hurtig fotografering i backstageområdet på Smukfest i Skanderborg torsdag den 9. august 2018. (Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix)
Kronprins Frederik stiller op til hurtig fotografering i backstageområdet på Smukfest i Skanderborg torsdag den 9. august 2018. (Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix) Foto: Mikkel Berg Pedersen
Vis mere

Allerede tidligere på dagen torsdag blev kronprins Frederik spottet på festivalpladsen, og han er da også en god ven af festivalen, som han har besøgt flere gange.

»Vi synes, det er skægt, at Kronprinsen har lyst til at være her og hygge sig med sine venner, og det er jo ellers ikke noget, vi blander os i. Kronprinsen er jo en gammel ven af festivalen. Han var hernede og præsentere Prince for et par år siden, så han er ved at være en garvet scenerotte på Smukfest,« siger Poul Martin Bonde.