10 nye navne er blevet føjet til næste års line-up på Roskilde Festival. Og for rigtig mange danskere vil det være en stor og positiv nyhed, at de danske hitgiganter Nephew er blandt.

Det bliver Simon Kvamm og resten af Nephews første koncert på Orange Scene i otte år. I alt har de netop genforenede danske hitmagere været at finde på festivalens plakat fem gange - hvis man tæller den kommende med.

Mange deltagere på Roskilde Festival i 2010 vil formentlig kunne huske koncerten med Nephew. Den blev på mange måder et af årets helt store højdepunkter, ligesom den var med til at cementere gruppens plads helt øverst på den danske musikscene.

Derfor er det også en forventningsfuld Simon Kvamm, der glæder sig til at spille Orange Scene op næste år.

»Vi har ventet i 8 år - nu kan vi sgu ikke vente længere! Vores mission er at kigge både tilbage og frem. Vi vil forsøge at leve op til vores egen historie og  invitere publikum indenfor til folkefest, og samtidig har vi en drøm om at vise nye sider af Nephew. Selvom vi nu er blevet rigtig voksne, er vi mindst lige så sultne og spændte, som da vi skulle spille i 2007,« fortæller Simon Kvamm i en pressemeddelelse fra festivalen.

Nephew er dog ikke eneste navn, som Roskilde Festival præsenterer torsdag. Også ni andre danske navne er nu at finde på plakaten.

Mange danske navne

De tæller Baby in Vain, Bisse, Benal, Baime, Cabal, Goss, Iris Gold, Kippenberger og Lød.

De tre første er allerede etablerede navne på den danske musikscene, mens de sidste seks hører til den kategori af navne, som Roskilde Festival forventer, kan være på nippet til deres gennembrud.

Således fortæller festivalens programchef, Anders Wahrén, om de i alt ti nye navne:

»Vi sætter en stor ære i at bakke op om vækstlagene på den danske musikscene. Nephew debuterede hos os som ganske ukendte for 17 år siden, og vi har fulgt dem tæt gennem årene, mens de har spillet på større scener og for flere publikummer. På samme måde inviterer vi nu Baby in Vain, Bisse og Benal tilbage til shows, der forhåbentlig bliver til flere milepæl i deres karrierer, mens Iris Gold, Goss og mange flere debutanter får oplevelsen af at møde Roskilde Festivals nysgerrige deltagere for første gang,« siger Anders Wahrén.

Roskilde Festival løber af stablen 30. juni til 7. juli 2018. En partoutbillet til alle dage koster i denne omgang 2100 kroner.

Tidligere har festivalen offentliggjort store navne som Bruno Mars, David Byrne og Gorillaz til næste års festival.