En misforståelse på Roskilde Festival var skyld i, at en større del af campingområdet end egentlig planlagt var afspærret og utilgængeligt for de festivalgæster, der ikke kunne finde et sted at sove natten til søndag.

»Det handler om, at vi driver en hel by, vi bygger op på ingen tid, og det er et stort projekt, og der kan være misforståelser. Det område (campingområde P) var faktisk spærret af, fordi vi har 'Get a place' (teltområde, man kan booke på forhånd red.), og der var sket en misforståelse, som gjorde, at vi havde spærret mere af, end det egentlig var meningen,« forklarer sikkerhedschef på Roskilde Festival, Morten Therkildsen.

19-årige Marcus Danielsen og hans fem venner sov under en pressening natten til søndag, fordi de ikke gad slå telte op, hvis de pludselig skulle fjerne dem. De havde ligget i kø siden 29. juni, men nåede alligevel ikke at få en plads.
19-årige Marcus Danielsen og hans fem venner sov under en pressening natten til søndag, fordi de ikke gad slå telte op, hvis de pludselig skulle fjerne dem. De havde ligget i kø siden 29. juni, men nåede alligevel ikke at få en plads. Foto: Laura Rode Nygaard
Vis mere

B.T. talte søndag med 20-årige Asta Malmgren, som natten til søndag lå med sine venner og ca. 200 andre mennesker uden for campingområde P på jorden, da det ikke var lykkedes dem at finde plads. Store dele af campingområdet var dog ledigt, men reserveret til folk der havde booket hjemmefra. Lørdag nat og søndag morgen lykkedes det ikke vennerne at få information fra Roskilde Festival, men søndag formiddag blev de lukket ind i det ellers afspærrede område.

»Der gik lige lidt tid, før vi fandt ud af, at 'hov der var en kommunikationsbrist', og så løste vi det ved at sige 'okay, I kan ligge her', og så fik vi undersøgt det og fik åbnet op for området, og det gjorde vi i nat,« siger Morten Therkildsen.

Men Asta Malmgren og hendes venner fik at vide, de ikke måtte komme ind på området og blev først lukket ind søndag formiddag?

»Jeg kan ikke sige andet end, at det beklager jeg, der har været en kommunikationsbrist, og det beklager vi naturligvis,« siger Morten Therkildsen.

20-årige Asta Malmgren.
20-årige Asta Malmgren. Foto: Laura Rode Nygaard
Vis mere

Sikkerhedschefen understreger dog, at der er plads til alle gæster. Det kan dog handle om, at man skal være villig til at lede ekstra godt og rykke sig.

»Det er enormt populært at få det rigtige sted at ligge, og det er skønt, at folk vil være en del af det, men bagsiden er, at der er rigtig mange mennesker, og så er der nogle steder, hvor vi kommunikerer forkert, og det beklager vi, men det er vores opfattelse, at det ender godt,« siger sikkerhedschefen.

Foto: Laura Rode Nygaard
Vis mere