Roskilde Festival offentliggør onsdag 11 nye navne til næste års festival. Og der er et par ægte verdensstjerner blandt.

Gorillaz med Blur-forsangeren Damon Albarn er et af de nye navne på plakaten. Så nu kan man allerede begynde at glæde sig til at synge med på store hits som 'Clint Eastwood', 'Feel Good Inc', 'Dare' og mange flere.

Gorillaz gav for nylig en udsolgt koncert i Royal Arena i København. Og i det hele taget virker frontmanden, Damon Albarn, til at være glad for Danmark og ikke mindst Roskilde Festival, som han med forskellige opsætninger har besøgt adskillige gange inden for de senere år.

Første gang, Gorillaz optrådte på Roskilde Festival, var i 2010, og nu kan man altså igen glæde sig til at se gruppen, som har flere tegnede medlemmer, på Orange Scene.

Gorillaz under koncert.
Gorillaz under koncert. Foto: BALAZS MOHAI
Vis mere

Men Gorillaz er ikke det eneste store navn blandt de 11 nye. Også den tidligere forsanger for Talking Heads, David Byrne, kommer til Dyrskuepladsen udenfor Roskilde til næste år.

Første gang, han var at finde på Roskilde Festival, var helt tilbage i 1979 - dengang var det med netop Talking Heads. Sidst, han var på besøg, var i 1997 - så det bliver et længe ventet gensyn.

Billetsalg i gang

Blandt de andre nye navne på plakaten er First Aid Kit, Fleet Foxes og Stormzy.

Festivalens talsperson, Anders Wahrén, fortæller i en pressemeddelelse, hvorfor festivalen har valgt at booke netop David Byrne og Gorillaz, som begge kommer til at indtage placeringer på toppen af næste års plakat:

»Gorillaz og David Byrne indkapsler nærmest Roskilde Festivals musikprofil. De er begge hamrende nysgerrige og grænsesøgende, og de har konstant et blik for nye musikalske og kulturelle udforskninger. Derfor er det fantastisk at kunne skrive dem på samme plakat og samtidig pejle videre ud over det musikalske landskab med højaktuelle navne som First Aid Kit og Stormzy.«

Alle de 11 nye navne på Roskilde Festival ser således ud:

Gorillaz, David Byrne, First Aid Kit, Fleet Foxes, Stormzy, Chelsea Wolfe, Clutch, Kakkmaddafakka, Omni, Scour og Slaves.

Det er ikke længe siden, Danmarks største festival offentliggjorde de første navne på plakaten. De talte blandt andre Bruno Mars, C.V. Jørgensen og Mogwai.

Billetsalget til Roskilde Festival 2018 er desuden netop begyndt. En partoutbillet koster 2.100 kroner. Festivalen løber af stablen fra 30. juni til 7. juli 2018.