*

Pinlig, ufokuseret  og ligeglad forestillíng på Orange Scene - Red Hot Chili Peppers' tid er for længst forbi.

Et navn som Red Hot Chili Peppers turde signalere både incitament og rødglødende engagement. Bandet med det navn har hverken eller. Og fanden heller.

Sidst den californiske kvartet gæstede Roskilde for ni år siden var de så elendige, at de - som det eneste band, jeg kan huske - reddede sig et rent 0 fra samtlige anmeldere. Hvad der efter den omgang animerer festivalens bookere til at invitere dem tilbage igen i år ved kun de selv og deres terapeuter.

I hvert fald lykkedes det også RHCP onsdag aften at spille en pinligt ringe og i perioder direkte skammelig koncert på Orange Scene. Hvor de kom ud over scenen med samme kraft som en myre med muskelsvind og en udstråling som en rusten mejetærsker i de sidste dødskramper.

Og det kunne jeg såmænd næsten have tilgivet dem. HAVDE bandet dog bare i det mindste foregivet, at de gad at være der. Så heldige var vi dog ikke, som ellers glimrende musikere som bassisten Flea og trommeslageren Chad Smith bevidstløst buldrede gennem RHCP's katalog - meget slet hjulpet af guitaristen Josh Klinghoffer, som syntes mere optaget af at stampe på sin wah-wah pedal end rent faktisk at komplementere de andre to.

Roskilde Festival 2016 Red Hot Chili Peppers på Orange Scene
Roskilde Festival 2016 Red Hot Chili Peppers på Orange Scene Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Hvilket blot efterlader aftenens helt store synder: sangeren Anthony Kiedis. Den store vokalist har han sandt for synden aldrig været, men jeg sværger, der var perioder onsdag aften, hvor han fik Ozzy Osbourne til at lyde som Tom Jones i sidstnævntes storhedstid - blot uden Ozzys charme. Læg dertil en timing som en costaricansk buschauffør, og så er der fandeme langt hjem til Tagensvej, som salig Jesper Klein engang kundgjorde i en ganske anden sammenhæng.

Jeg ved - for jeg har oplevet det bl.a. til en fremragende koncert på Christiania for nogle år siden - at RHCP kan meget mere end det her. Eller kunne. Hvilket desværre blot ud fra onsdagens fadæser understreger, at bandet heller ikke selv gider mere og tilmed godt ved dét, vi andre også sagtens kan høre:

Deres tid er forbi.

Skulle nu Roskilde Festival endnu engang få lyst til at booke Red Hot Chili Peppers, må det så være mig tilladt af foreslå en tid på campingscenen i 2022 . . . før campingområdet åbner.

Red Hot Chili Peppers, Roskilde Festival, Orange Scene.