Søndag væltede regnen ned over Smukfest, men trods skiftende vejrforhold og en skuffende Britney Spears-koncert bliver den 39. udgave af Skanderborg Festival rost af publikum.

»Jeg synes, det har været mega fedt. En masse gode koncerter med gode kunstnere. Der er god stemning, og der er noget specielt ved at være her i skoven. Det er en unik oplevelse,« siger 23-årige Kristian Kildelund, der i år har været på Smukfest for sjette gang.

Kristian Kildelund, 23 år.
Kristian Kildelund, 23 år.
Vis mere

Hvad har været det bedste ved festivalen?

»Det var Kendrick Lamar. Jeg ser meget op til ham, og det er en af de bedste kunstnere lige nu inden for rap og hiphop, så det var den største oplevelse for mig. Nu bliver han sablet lidt af anmelderne, som sagde, han var ugidelig, men nogle gange er det en anden oplevelse, de har, end den vi har som fans.«

Kendrick Lamar spiller på Bøgescenen lørdag den 11. august.
Kendrick Lamar spiller på Bøgescenen lørdag den 11. august. Foto: Helle Arensbak
Vis mere

Hvad har været det værste?

»Vejret i perioder. Det har også været godt i perioder. Jeg synes ikke, der er noget, der har været virkelig slemt.«

Glæden fejlede ikke noget i regnvejret på Smukfest søndag den 12. august 2018.
Glæden fejlede ikke noget i regnvejret på Smukfest søndag den 12. august 2018. Foto: Helle Arensbak
Vis mere

Hvor mange stjerner, fra et til seks, vil du give årets festival?

»Fem stjerner, for der er altid plads til forbedringer. I perioder har der været for lidt plads og for mange mennesker. Jeg ved ikke, hvordan man løser det, men det må de jo se på.«

Også 42-årige Rikke Christensen, der med sine 36 år på festivalen må sige at være lidt af en veteran, ser tilbage på årets Smukfest med et stort smil.

Rikke Christensen, 42 år.
Rikke Christensen, 42 år.
Vis mere

Hun husker især koncerterne med Nephew, Thomas Helmig, Carpark North og Birthe Kjær som gode – men som både anmeldere og mange andre gæster var hun heller ikke tilfreds med den stort anlagte Britney Spears-koncert.

Birthe Kjær spillede i P3 teltet på Smukfest torsdag den 9. august 2018.
Birthe Kjær spillede i P3 teltet på Smukfest torsdag den 9. august 2018. Foto: Helle Arensbak
Vis mere

»Britney var den største skuffelse! Fuldstændig. Det fungerer ikke her. Det der neonshow og playback, det dur vi ikke til. Jeg fik flashback til Kylie Minogue for en del år siden, som også bare var et stort flop. Det kan skoven ikke. Det er ikke det, vi skal. Ikke den genre,« siger Rikke Christensen.

Britney Spears optrådte med sit freakshow på Bøgescenen på Smukfest onsdag den 8. august - en udskældt koncert, som Smukfest dog forsvarede til det sidste. 'Hun leverede varen,' lød det fra talsmand Poul Martin Bonde, på trods af at verdensstjernen tydeligt spillede playback.
Britney Spears optrådte med sit freakshow på Bøgescenen på Smukfest onsdag den 8. august - en udskældt koncert, som Smukfest dog forsvarede til det sidste. 'Hun leverede varen,' lød det fra talsmand Poul Martin Bonde, på trods af at verdensstjernen tydeligt spillede playback. Foto: Helle Arensbak
Vis mere

Hun mener, at man i højere grad bør vælge kunstnere, der kan performe selv og ikke kun er afhængige af et show.

»Jeg så Tom Jones i går, jeg skulle lige se giraffen, og om man kan lide hans stil eller ej, så kan han lave et show. Vi skal have mere i den kaliber. Noget Robbie Williams eller Bruno Mars. Folk, der kan performe selv. Og så er det fint med de store navne, men ikke det der neonshow som Britney. Hjem gik vi!«

Hvor mange stjerner, fra et til seks, vil du give årets festival?

»Samlet set ligger vi oppe på fem. Hvis det skulle være seks stjerner, skulle vi have sol i dag,« griner Rikke Christensen.

Festen forlades i regnen på Smukfest søndag den 12. august 2018.
Festen forlades i regnen på Smukfest søndag den 12. august 2018. Foto: Helle Arensbak
Vis mere

23-årige Isabel Johansen var i år på Smukfest for tredje gang, og hun vil ikke huske tilbage på de store hovednavne.

»Det bedste var Scarlett Pleasure, de var rigtig gode. Der var god stemning, og det var bare godt. Jeg er nok også fan i forvejen,« forklarer hun.

Isabel Johansen, 23 år.
Isabel Johansen, 23 år.
Vis mere

Hvad var den største skuffelse?

»Jeg tror faktisk ikke, vi har set noget dårligt… Arh jo, Britney. Men det havde vi også forventet.«

Hvor mange stjerner, fra et til seks, vil du give årets festival?

»Jeg tænker fem. Vi har været godt kørende med vejret, og der har været gode kunstnere.«

Hvad skulle der til for, at du ville give seks?

»Så skulle hovednavnene have været federe. Det har ikke lige ramt mig. Jeg har ikke hørt hovednavnene som Kendrick Lamar. Men Ed Sheeran kunne da været meget fedt næste år.«