Søndag morgen satte den første Prince-fan sig i kø foran Orange Scene på Roskilde Festivalen. Dedikerede fans venter gerne et halvt døgn på stjernen.

Der er meget store forventninger til en meget lille mand på årets Roskilde Festival. Søndag morgen klokken ni satte den første Prince-fan sig i kø foran Orange Scene for at få plads lige helt oppe foran scenen.

Det sker for at komme så tæt på den kun 150 centimeter meter høje amerikanske megastjerne Prince som muligt.

- Jeg har hørt Prince, siden jeg blev født, for min mor er også kæmpe fan. Det er første gang, jeg skal se ham, så jeg synes, det skulle gøres ordentligt, siger 16-årige Vilner Kreutzberg fra Lyngby. Han skal vente 13 timer på koncerten, som starter klokken 22.

Vilners mor er også på festivalen, men selvom hun var Prince-fan længe før, Vilner overhovedet kom til verden, så står hun ikke ved siden af ham i køen.

- Det gider hun slet ikke. Men hun kom forbi med noget mad til mig, siger han.

Selvom Vilner skal vente på sin plads i 13 timer, så er han ikke bange for at være for træt, når det endelig går løs klokken 22 på den store scene.

- Jeg sidder jo bare her og slapper af, siger den unge fan.

Ved halv tolvtiden begyndte flere fans at stille sig op i køen bag Vilner Kreutzberg, og hen ad eftermiddagen var køen allerede lang.

Men han er værd at vente på, siger 24-årige Christian Jensen fra København, som er nummer to i køen.

- Prince er soundtracket til mit liv de seneste mange år. Der er ingen som ham - han har lavet både funk, jazz og rock, siger Christian Jensen.

Også Johanne Møller på 28 år og "megafan" fra København har meget høje forventninger til aftenens koncert.

- Jeg forventer en hitparade og et supergodt show. En kæmpe oplevelse, siger Johanne Møller, som hører Princes musik mindst én gang om ugen derhjemme.

Hun har set sit idol en gang tidligere i London, så hun ved, hvad de andre har at glæde sig til.

/ritzau/