Det vrimlede med prinser på Bøgescenen på Skanderborg Festival onsdag aften, hvor både Prince og kronprins Frederik var til stede på samme tid.

Førstnævnte Prince for at give koncert, sidstnævnte kronprins for at modtage Polka Verner Legatet.

Og det kunne faktisk have endt med en kongelig battle mellem kronprins Frederik og Prince.

Hvad publikum ikke så var nemlig, at Prince og kronprinsen mødtes før koncerten. Her fik Prince den - ville nogen sige usædvanlige - spontane ide at invitere kronprinsen på en lille rask bordtennis-battle på et bordtennisbord omme backstage bag scene. Det fortæller Smukfests talsmand, Poul Martin Bonde.

Dog måtte kronprins Frederik dog afslå tilbuddet og sige nej til turneringen, fordi han skulle hjem til familien.

VIP-sofa på scenen

Til gengæld takkede kronprins Frederik ja til kongen af Funks tilbud om at høre koncerten fra absolut første parket - nemlig en VIP-sofa på scenen afskærmet for publikum, hvor kronprins Frederik - i modsætning til en stor del af tilskuerne -  havde frit udsyn til Prince og hans danske bassist, Ida Nielsen, der trykkede den af på scenen.

- Han sad i sofaen ved scenen i en time og hørte koncert, inden han tog hjem, lyder det fra talsmand, Poul Martin Bonde, som også oplyser, at Prince ifølge rygterne, blev og festede til kl. 05 onsdag nat.

Kronprins klædt i sneakers

Kronprins Frederik er tidligere kendt for at kunne lide koncerter og virkede også i højt humør, da han, afslappet klædt i sneakers og en smule åbenstående skjorte, entrerede  scenen ti minutter før funkprinsen Prince for at modtage Polka Verner Legatet. Her lagde en yderst veloplagt hans kongelige højhed op til Prince-koncerten med ordene:

- I er jo ikke kommet for at høre en prins tale. Kunne I tænke jer at høre en prins synge, som kronprins Frederik råbte ud til publikum.