____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>- I er jo ikke kommet for at høre en prins tale. Kunne I tænke jer at høre en prins synge ?

Ordene kom fra en afslappet kronprins Frederik til det feststemte publikum på Skanderborg Festival.

Årsagen var et højst usædvanligt kongeligt træf i Bøgeskoven onsdag aften, hvor musikkens prins - sangikonet Prince - fik den fornemste præsentation i Skanderborg Festivals historie af en 'vaskeægte' en af slagsen op - nemlig kronprins Frederik.

Iklædt afslappet tøj, sneakers på fødderne og lyseblå skjorte, der ikke havde knappet de sidste to øverste knapper, trådte hans kongelige højhed op foran publikum på festivalens største scene, Bøgescenen, onsdag kl. 22.20.- Jeg er meget beæret over prisen til mig og min hustru, Mary. For os er musik meget vigtig, sagde han.

Kronprins Frederik var inviteret til festival for at modtage prisen Polka Verner Legatet, der overrækkes af legatets to stiftere, komikerparret Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt.

Med prisen følger et beløb på omkring 200.000 kr, som kronprins Frederik ifølge kongehusets egen hjemmeside på forhånd har ønsket at videregive til støtte for dansk musik.

Følg BTs livedækning fra festivalen HER.

Legatet blev sidste år givet til Sanne Salomonsen og de forrige år til andre personer, der gavner musikken. Men juryen mener altså, at kronprins Frederik falder ind under kravet, der lyder:

"Et moderne menneske, der med sin måde at leve sit liv på og sit engagement i omverdenen, i høj grad er med til at inspirere andre og sprede glæde og begejstring omkring sig."De to stiftere Søs Egelind og Kirsten Lehfeld oprettede i 2002 legatet som en hyldest til Polka Verner, alias Finn Grunnet Sørensen, der blandt andet var trommeslager i Erling Erlang & Trio.