Publikum var den helt store oplevelse foran Orange Scene, da Tennessee-brødrene Followill fra Kings of Leon spillede deres publikumsvenlige og opløftende stadionrock.

Og det var netop, hvad det var: Stadionrock! På alle tangenter.

Et tætpakket Roskilde-publikum var overraskende feststemt søndagstrætheden til trods. Og under hele koncerten dansede, sang og hoppede festivalfolket sig varmere og varmere for tilsammen at skabe én sidste kæmpefest foran Orange Scene.
 
Desværre var koncerten på musikalsk autopilot under store dele af settet. Og det skinnede tydeligt igennem, at de fire brødre sang på allersidste vers af deres verdensturné.

Lyden var - indrømmet - (som den har været ved langt de fleste koncerter i år) helt i særklasse. Og Caleb Followills stemme matcher snildt både Bono fra U2 eller Matthew Bellamy fra Muse.

Men musikken hævede sig ikke synderligt over det forventelige, høje bundniveau, som Kings of Leon præsterer, hver gang de er i Danmark.

Og med pligtskyldige 'You're the best audience ever' og 'We love you' holdt bandet godt nok kontakt til publikum. Men det var af en slags professionel kundebetjening, man forventer, når man bliver betjent i en bank.

Koncerten endte dog med en slutspurt af de større, da blockbusterne 'Use Somebody' og 'Sex on Fire' fik tilskuerne helt omme på tribunen 100 meter fra scenekanten til at kaste hænderne i vejret i et tempo, der sendte tankerne i retning af lørdagens nattefester - ikke ligefrem en afslutningskoncert på Roskilde.

Så, for at gøre denne sidste anmeldelse fra Roskilde 2011 færdig, kan det kort siges: Kings of Leon's autopilot væltede Roskilde.