Det går ikke stille for sig, når en række kendte kvinder tørner sammen med piger fra landets asylcentre. På fodboldbanen, vel at mærke.

De kendte kvinder, der havde trukket i Hummel-fodboldtrøjen på Roskilde Festival onsdag aften, var skuespillerinden Iben Hjejle, tv-vært Ane Cortzen fra DR2’s TV!TV!TV!, skuespillerinden Julie Ølgaard fra Forbrydelsen, sangerinden Sys Bjerre, skuespillerinden Mathilde Norholdt fra tv-serien Lykke, og politiker Lykke Friis. De stillede op mod et hold piger fra danske asylcentre.

Anledningen var en stor sportsevent på festivalens “Game City”-område arrangeret af Hummel i samarbejde med Roskilde Festival.

Ingen kære mor Selv om eventen gik ud på at skabe fokus på kvinder og piger på danske asylcentre og give dem frirum og positive oplevelser, blev der bestemt ikke givet ved dørene fra kendisholdet. Tværtimod gik de så meget til stålet, at det lykkedes Julie Ølgaard at hamre bolden i nettet.

Da ingen andre kunne følge op på successen endte kampen, der varede knap et kvarter, 1-0 til de kendte. Men trods sejren var der ingen triste miner, men lutter smil at spore hos asylpigerne, da de forlod fodboldbanen.