Lige da ugens curling-debat var ved at forstumme, fandt BT to hold kendte curling-forældre i Roskilde, der er glade for, at der er mange år til, at deres børn er gamle nok til at tage på festival.

Tv-vært Thomas Skov og hans hustru Emilie er glade for, at der med deres egne ord mindst ’er 30 år til’, at de kan sende deres halvanden år gamle datter Ellen på festival.

BT mødte parret fredag formiddag på årets Roskilde Festival, hvor de var gæster til et Røde Kors-event ved byens rockmuseum. Her var de hurtige til at kalde sig selv for curling-forældre.

»Jeg bliver ham, der henter og bringer Ellen eller laver en flæskesteg til hende, hvis hun har brug for det, når hun skal på festival,« lød det fra Thomas Skov, der sagtens kan sætte sig ind ugens omtalte curling-forældres kvaler.

»Det kan da godt være, at min datter skal lære at stå på egne ben, men det kan hun lære alle de andre uger i løbet af året,« smiler han og tilføjer:

»Når man er udsat for sådan noget smat og snavs som det her på Roskilde, så kan man godt få brug for lidt hjælp. Jeg tror dog aldrig, jeg kommer til at ringe ind til festivalen og bede dem om at give min datter en solvendt skråning at slå sit telt op på. Der er grænser, men jeg kommer til at køre hende frem og tilbage.«

Thomas Skovs hustru Emilie minder om, at deres datter ikke er så gammel endnu.

»Indtil videre kan hun ikke så meget andet end at gå op ad trapper og så spise selv. Og det får hun lov til at gøre selv.«

Røde Kors' klub 10 samler igen en stor pose penge ind Tomas Villum Jensen og Maria Montell Når Røde Kors ambassadører fra Klub 10 og Klub 100 mødes 30. juni for at gøre status over årets bidrag til den humanitære indsats, sker det i skyggen af flere voldsomme kriser, som ikke mindst rammer børnene. Klub 10 er en af de vigtige indtægtskilder til Røde Kors' hjælpearbejde og klubben har i det forgangne år samlet et imponerende beløb ind. Hvert år udnævner Røde Kors en ny Klub 10 og de afgående medlemmer indtræder herefter i Klub 100 som Røde Kors ambassadører. I år markeres skiftet ved et arrangement på Rockmuseet Ragnarock i Roskilde 30. juni kl. 11.00.
Røde Kors' klub 10 samler igen en stor pose penge ind Tomas Villum Jensen og Maria Montell Når Røde Kors ambassadører fra Klub 10 og Klub 100 mødes 30. juni for at gøre status over årets bidrag til den humanitære indsats, sker det i skyggen af flere voldsomme kriser, som ikke mindst rammer børnene. Klub 10 er en af de vigtige indtægtskilder til Røde Kors' hjælpearbejde og klubben har i det forgangne år samlet et imponerende beløb ind. Hvert år udnævner Røde Kors en ny Klub 10 og de afgående medlemmer indtræder herefter i Klub 100 som Røde Kors ambassadører. I år markeres skiftet ved et arrangement på Rockmuseet Ragnarock i Roskilde 30. juni kl. 11.00. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Skuespiller og filminstruktør Tomas Villum Jensen og hans hustru sangerinden Maria Montell havde også fundet vej til Røde Kors-eventet og ligesom Thomas Skov og hans hustru, erkender de, at de selv er nogle curling-forældre til tre små unger, der endnu ikke har nået teenagealderen.

»Selvfølgelig er vi curling-forældre, men slet ikke i samme grad, som dem der er blevet beskrevet i pressen,« griner Tomas Villum Jensen og synes historierne om forældre, der klager til Roskilde Festivalen på deres børns vegne, afspejler tiden.

»Det viser heldigvis, at der ikke sker så meget i Danmark. At det er agurketid, og at vi heldigvis ikke har større problemer end en stakkels mor, der bare prøver at hjælpe sin datter.«

Maria Montell griner:

»Vores børn skal slet ikke på festival. Ej, jeg tror man bliver påvirket af alt muligt udefra. Man bliver jo bange for, at der skal ske ens børn noget. Så vil man bare gerne passe på dem. og så kan man måske godt blive lidt for servicerende på den irriterende måde.«

Tomas Villum Jensen slår fast:

»Der er ingen tvivl om, at vores generation curler lidt for vores børn. Så regner det måske en dag, og min datter spørger, om hun virkelig skal cykle i skole, og så ender jeg med at køre hende. Man vil bare gerne være flink, men det er også noget ’curl’.«

De to kendis-curlere var i aftes at finde på Roskilde festivalen, hvor de blandt andet var kommet for at se hovednavnet Foo Fighters med grunge-legenden Dave Grohl i spidsen og ellers med Thomas Skovs ord 'se bunden af et fadølskrus' i den fribar-flydende medieby backstage.