Roskilde Festival har modtaget kritik på sociale medier for at have booket metalgruppen Scour til næste års festival. Frontmanden hos Scour, Phil Anselmo, har nemlig tidligere været fanget på en video fra en koncert, hvor han heilede og råbte 'white power'. Nu forklarer Roskilde Festival, hvorfor man har valgt at booke den kontroversielle musiker.

I januar 2016 blev Phil Anselmo - på tidspunktet frontfigur i gruppen Down - fanget på en video i forbindelse med en koncert i Californien. Her laver han en heilende nazi-hilsen, inden han råber 'white pride' fra scenen ud til publikum.

Efterfølgende var reaktionen i metalkredse voldsom. Flere prominente navne undsagde forsangeren, der tidligere har været frontfigur hos metalgiganten Pantera, og flere aflyste job fulgte.

Anselmo gik ad flere omgange ud og undskyldte sine handlinger, men de forfølger ham til stadighed.

Det blev tydeligt ikke længe efter, Roskilde Festival onsdag offentliggjorde Anselmos nye gruppe, Scour, som en del af det line-up, man kan finde på næste års festival.

En Facebook-bruger ved navn Thomas Sørensen spurgte ind til bookingen:

BT har efterfølgende bedt Roskilde Festival om en uddybende kommentar. På mail besvarer festivalens programchef, Anders Wahrén, spørgsmål om den kontroversielle booking.

Hvorfor har Roskilde Festival valgt at booke en gruppe med en frontperson, som i 2016 er blevet filmet, mens han heilede og råbte 'white power'?

'Vi har booket Scour til Roskilde Festival, fordi det er en fremragende ny supergruppe, der udover Phil Anselmo består af medlemmer fra grupper som Pig Destroyer og Cattle Decapitation, som også har spillet på Roskilde Festival før. Phil Anselmo dummede sig gevaldigt i 2016, og han har undskyld dybt for sin handling i flere omgange siden. Vi mener, at hans undskyldninger er troværdige, og derfor er han velkommen til at spille hos os igen.'

Hvordan er det i overensstemmelse med Roskilde Festivals værdier?

'Scour eller Phil Anselmos øvrige bands for den sags skyld bruger ikke deres musik eller tekstuniverser til racistiske udladninger. Så vi ser ikke nogen uoverensstemmelse med vores værdier ved at invitere Anselmo tilbage til endnu en koncert.'

Øverst i artiklen kan man se øjeblikket, hvor Phil Anselmo heiler og råber 'white power' til koncerten.