*****

(Fem stjerner)

Forestil dig Ramones, Lou Reed og The Strokes, reinkarneret som fire hidsige unge spanske kvinder (en enkelt af hollandsk afstamning) med så meget livs- og spilleglæde, at den burde kunne fyldes på tube og sælges på apoteket.

En udfordring, måske, men synd så, at du ikke tilbragte tre kvarter i Pavillionscenen her på Roskilde Festival, mens Red Hot Chili Peppers fortsatte dødsrejsen mod rockens Saragossa-hav.

Et tip fra en god bekendt fik mig til at opsøge Hinds i stedet for Chili Peppers. Tak til ham. Især efter at læst Peppers-anmeldelsen her på bt.dk.

I løbet af sine fem år har de fire spanske piger opbygget et ry som det nye friske. De har, som sanger Coletta Cosials nævnte et par gange, optrådt i Danmark før. Eller det tror jeg, hun gjorde.

Hendes engelske accent er lige så charmerende som bandets olé-punk. Og som hun sagde: 'Vi kommer fra en by i Spanien, der er den rene elendighed. At stå her på denne festival, i denne stemning, i dette rare land, er himlen for os.'

Og så videre i et kaotisk sammensurium af klassiske riffs - Velvet Underground mig her, Jesus and the Mary Chain mig dér - pulserende trommer og en bas, der sættet igennem lød som 'variationer over 'Sweet Jane' og 'Vicious'', med tilføjelsen 'spillet med hjælp fra en slagboremaskine'.

Det er nærliggende at sammenligne med danske kvinde-trioer Velvet Volume og Baby in Vain, der besidder lidt af den samme tumultariske fanden-i-voldskhed. Og fascination af 60ernes rock.

Men de spanske signoritaers totalt charmerende sammenrend har også grinet, hvor de danske rockkvinder måske er mere sammenbidte. Hinds både gør lidt grin med og slynger stilbevidst omkring sig med alle hånde rockklichéer.

Koncerten var kort, til gengæld en tiltrængt påmindelse om ukalkuleret, ustylet, i det hele taget u-alt muligt af det, der handler om branche-iscenesættelse.

Hinds er en fritgående påmindelse om alt det gode, først 60/70er garagerocken og senere punken skabte.

Bare tre kvarter, men hvilke tre kvarter.

Hinds, Pavillion, Roskilde Festival, onsdag aften