____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Navnet er cirka så opfindsomt som et konservativt lovforslag om permanent skattefritagelse for dem, der i forvejen har i hoved og r…

Men når navnet dækker over et samarbejde mellem to så fremragende ekvilibrister ud i disciplinen 'at vride en spade' som Mika Vandborg (Love Shop) og Søren Andersen (tourguitarist hos Deep Purple legenden Glenn Hughes m.m.), så er navnet i hvert fald om ikke andet såre præcist.

De to gav en intet mindre end fremragende koncert på Den Smukkeste. Gennemkompetent backet af trommeslageren Morten Hellborn og bassisten Peter Kjøbsted lagde Electric Guitars fra land med det fine Thin Lizzy inspirerede 'Four Leaf Clover' fra bandets kommende album, og derfra gik det så hug-i-hegnet efter hug-i-hegnet med et læs gedigent guitartrukket gunger, som overvejende og fuldt forståeligt trak på inspiration fra 70’ernes store koryfæer.

Fra Nazareth hér ('She Loves My Guitar' gætter jeg på, den hedder) til et lidt mere poppet AC/ DC dér ('Hall Full Of Music'). Kort og godt sand klassisk rock – i tæt omfavnelse med de nævnte over Deep Purple, Led Zeppelin, Jimi Hendrix og Humble Pie til et nummer, som lød i familie med Lenny Kravitz’ 'Always On The Run' på grænsen til sagsanlæg for plagiat.

Med andre ord var det sådan noget, som vi er nogle, der understår os i at kalde 'ægte rockmusik' og både de to guitarister og deres rytmegruppe leverede det hele knaldende kompetent og med en glæde så smittende som fugleinfluenza i et misligholdt voliere – men ulig mere behageligt.

Én af mine beskedne fornøjelser hér i livet har altid været at nyde synet af gode håndværkere passe dét, de nu engang er gode til. Og jobbet kan sgu’ dårligt passes bedre, end når Mika og Søren går til stålet. Man blev ganske enkelt i strålende humør, selv om visse af numrene måske er lige lovlig fikseret på klassiske riffs, hvor en god sang til samme ikke havde været til hindring.

Men hold da kæft en dosis livs- og spilleglæde lige dér. Tak for den, og så kan sangene vel nå at komme på det kommende album, som udkommer 9. september – angiveligt med gæsteoptrædender fra Tim Christensen og ingen ringere en Gasolin’ legenden Franz Beckerlee.

- Vi har lavet et orkester, vi kalder Electric Guitars, som Søren Andersen med et glimt i øjet bød velkommen i Skanderborg og fortsatte:

- Det er et guitarimperium, og vi har tænkt os at erobre verden.

Det er i orden, drenge. Jeg er med jer hele vejen…

Electric Guitars, P3-teltet, torsdag aften, fem stjerner ud af seks

BT dækker Smukfest 2013 live:

(klik her for at komme til livebloggen fra din mobiltelefon)