Den danske popsanger Xander har aflyst alle koncerter de sidste 10 dage. Nu forklarer han, at det skyldes et særdeles voldsomt sammenstød under en fodboldkamp.

'Jeg kom rigtig galt afsted i en fodboldkamp her for 10 dage siden. Skulle heade til bolden, og så kom der en med støvlen oppe i luften og ramte mig lige i ansigtet,' skriver Xander på Instagram.

Alexander Theo Linnet, som er popsangerens borgerlige navn, kom grueligt galt af sted efter at hans ansigt havde været i nærkontakt med modstanderens støvle.

'Jeg blev derefter syet inde i munden og det viste sig at noget i overkæben var brækket og det var min næse også, to steder faktisk.'

'Så blev opereret her i lørdags på Rigshospitalet. Det tog 56 minutter, men var i fuld narkose,' fortsætter popsangeren på Instagram.

Xander har brækket kæben og næsen.
Xander har brækket kæben og næsen. Foto: Ritzau Scanpix
Vis mere

Xander, som er søn af sangeren Anne Linnet, brød igennem på den danske musikscene med singlen 'Det burde ikk være sådan her', som toppede hitlisten i 2010 og solgte platin. Efterfølgeren 'Os to på mine lagner' blev valgt som P3's Uundgåelige i 2011.

Uundgåeligt er det desværre også, at Xander har måttet aflyse alle sine koncerter siden fodboldulykken og den efterfølgende operation.

'Det værste af det hele er faktisk alle de koncerter jeg har været nødt til at aflyse de sidste to weekender. Og i aften (torsdag aften, red.) skulle jeg have spillet en koncert i Odense som jeg desværre også har måtte aflyse.'

'Men sådan er livet indimellem og jeg håber I ved at jeg havde glædet mig rigtig meget og at min booking gør alt hvad de kan for at få nogle nye datoer i kalenderen,' skriver han.

30-årige Xander oplyser ikke, hvornår han regner med at være frisk nok til at gå på scenen igen.

Xander har også været dommer i sangkonkurrencen 'Voice' på TV 2.

I august 2011 blev han idømt 60 dages betinget fængsel og 40 timers samfundstjeneste for at have slået en mand med en metalstang i sin egen lejlighed.

B.T. arbejder på at få en kommentar fra Xander.