Anne Linnets nye album, 'Kalder Længsel', har fået mange hårde ord med på vejen af de danske anmeldere. Håbløst, småpinligt, akavet og pinefuldt. Det er nogle af de ord, der er anvendt om den nye plade.

Men Anne Linnets søn Alexander, der er aktuel som coach i sangkonkurrencen Voice på TV 2, tager moderens nye skive i forsvar.

- Jeg synes, den er rigtig fed. Jeg læste godt en anmeldelse af den - jeg kan ikke huske, om det var i  BT eller Gaffa - som ikke var så god. Men hun blev også sablet ned, da 'Marquis De Sade' kom ud i sin tid. Det kunne folk heller ikke forstå, men så gik der nogle år, og så var det dét, folk trippede over, siger Xander Linnet.

LÆS:

Xander udsender selv sit andet album i starten af november, og fortæller hvordan han ville ønske, folk lod musikken tale for sig selv i højere grad.

- Der er for meget snak. Folk skal sætte sig ned og lytte til musikken. Hvis de kan lide den, så spil den forfra igen. Hvis de ikke kan lide den, så smid den i skraldespanden, eller giv den til en ven, siger Xander Linnet.

I Medinas fodspor

De mildest talt ringe anmeldelser sammenligner Anne Linnets nye plade med den lette klubmusik fra kunstnere som Medina og Madonna.

- Således lyder småpinlige sange som ' Alt det du si'r', 'Hvis jeg møder dig' og ' Kysser som en drøm' blot som blege ekkoer fra fortiden. Og alt for ofte lyder Linnet -trods autotune forvrængning - som om hun hellere vil være et helt andet sted, skriver BTs Henning Høeg i sin anmeldelse og giver to stjerner.

- Troværdigheden er til gengæld ikke i top, når Anne Linnet buldrer af sted på de hårde dansebeats, som ender med at hoppe på stedet i de hårdt gentagne beats, skriver musikmagasinet Gaffa i deres anmeldelse og giver tre stjerner.

- Det håbløst akavede lydbillede er pinefuldt kikset, og produktionen af sønnen Marcus Linnet får aarhusianeren til at fremstå uskønt klodset og nærmest kitschet med øm brug af vocoder, skriver Ekstra Bladet og giver to stjerner.

Dårlige anmeldelser preller af

Men Anne Linnets nye plade skal ifølge Xander ikke opfattes som et forsøg på at vinde terræn på den på den danske klubscene. Og de dårlige anmeldelser betyder ikke noget. Hverken for ham eller for ikonet Anne Linnet.

LÆS:

- Det lægger jeg ikke så meget i, og det ved jeg, at hun ikke lægger noget som helst i. Og hvis der er noget, hun er ligeglad med, så er det at ramme klubberne. Hun gør, hvad hun selv føler for, siger Xander Linnet.

Xanders nye album, 'Hvis jeg skrev dig en sang', udkommer mandag den 5. november fra pladeselskabet ArtPeople.