Skuffelsen var stor, da Annelouise Adolph i 2011 var snublende tæt på at vinde årets X Factor finale, og så alligevel ikke vandt.

Heldigvis fornemmede sangeren og komponisten Niels Hausgaard, der ellers ikke er den store X Factor-fan, Annelouises talent.

Sammen med Annika Aakjær og Per Worm præsenterede Hausgaard derfor Annelouise Adolph på Tønder Festivalens helt specielle ny-talent-koncert.

Det gav solisten inspiration til at skrive endnu flere sange.

Omslaget til Ises nye album 'Ned med hovedet'.
Omslaget til Ises nye album 'Ned med hovedet'. Foto: CD-cover
Vis mere

I 2013 udgav Anelouise Adolph således sit debut solo-album 'Kø på Himalaya'. I 2017 fulgte albummet 'Giv Tid' sammen med bandet Lindring.

Og nu er Annelouise snart klar med sin første EP som solist.

I dag kalder X Faktor-stjernen sig blot 'Ise' - som i Lise uden L. Singlen 'Ned med hovedet' er på gaden nu. Og 29. november udkommer EP'en 'Født på Kanten'.

Titlen på den nye single er ifølge Ise selv inspireret af Michael Strunge-digtet 'Børnenes Skrig', hvor sætningen 'Ned med himlen, op med drømmen' gav brændstof til noget, der kunne kaldes den omvendte Jantelov - om at ignorere ens indre lyseslukker og tro på sig selv.

Ise.
Ise. Foto: PR
Vis mere

På pladen har Ise samlet et erfarent hold af musikere, der bl.a. inkluderer Kasper Olsen på mandolin, Søren Adolph på bas og Kasper Rasmussen på trommer. samt folk-kvinderne Nicoline Mørup Christensen og Dianna Dønns (kor).

Udover at synge, sidder Ise også ved klaveret.