Det er vel næppe efterhånden overdrevet at kalde vældige Volbeat for ét af de mest himmelstormende rockbands, Danmark nogensinde har fostret.

Efter store gennembrud i det meste af Europa i de senere år, er seneste fjer i bandleder Michael Poulsens Elvis-frisure, at mægtige Metallica nu tager Volbeat med som supportband på superstjernernes kommende USA-turné. Fra 26. Oktober til 12. December spiller Volbeat således femten shows med Metallica.

Metallica turnéen giver Volbeat en massiv mulighed for at komme ud til det helt store publikum i USA, hvor de potentielt kan komme til at spille sammenlagt for omkring 300.000 mennesker.

Michael Poulsen virker da også på det nærmeste lamslået over de appelsiner, som nu er faldet i københavner-kvartettens kollektive turban.

- Det er krafted’me jo næsten ikke til at forholde sig til. At man skal til USA og ikke alene få lov at se Metallica femten gange men også stå på deres scene – jamen, det er jo fuldstændig surrealistisk, siger Michael.

- Jeg ville ønske min far kunne have fået lov at opleve det hér, for han troede virkelig på USA drømmen på mine vegne.'

Michaels far Jørn døde for et år siden og var sin søns store støtte og mentor i karrieren.

Fik James Hetfield på besøg i dagligstuen

Det er faktisk ikke Lars Ulrich men i høj grad Metaliicas sanger og guitarist James Hetfield, som har slået på Lars’ tromme for at få Volbeat med på turnéen. Hetfield har været fan af danskerne, siden Volbeat var support ved Metallicas show i Århus for to år siden og besøgte Poulsen hjemme i privaten i København for få uger siden for at få en snak om musik og andet.

- Det var sgu’ svært nok at forholde sig til, at man har James Hetfield siddende i sin stue, men at man nu også skal på turné med dem er jo fuldstændig ufatteligt, som Michael siger.

Utroligt nok har Michael måttet sige nej til at spille turnéer med to af sine andre helt store forbilleder – Social Distortion og Megadeth – for at tage med Metallica på de amerikanske landeveje.

Himmelstormere? Åh jo.