Danmarks ukronede popkonge vader fra succes til succes. Albummet 'Mer' end kærlighed' har nu rundet et salg på 200.000 eksemplarer.

Hvis man ser bort fra Seebachs eget første album, 'Rasmus Seebach', skal man tilbage til Aqua og Brødrene Olsen i 2000 for at finde en tilsvarende dansk album-succes.

- Jeg er super stolt, siger Rasmus Seebach til bt.dk. Han er nu oppe på ti platin-plader for 'Mer' end kærlighed'. På den aktuelle danske hitliste har Adele og Lukas Graham hhv. fem og to platinplader. Det er det.

- Hvorfor det lige er mig? Det er enormt svært at sige. Jeg er glad for at folk har taget mig til sig. Jeg har ikke en bestemt kompositorisk formel, jeg går ud fra. Hvad nogle måske ellers tror. Jeg skal mærke stoltheden, når sangen er færdig. Gør jeg det, ender den som regel på en plade. Hvad jeg selv føler, når jeg lytter, siger Rasmus Seebach.

Efter en sommer med heftig turnéaktivitet - bl.a. på Grøn Turné - har Seebach holdt ferie. Men han er allerede i studiet igen. Planen er et ny album, der skal udkomme om et års tid.

- Jeg bruger en del tid i studiet. Kan ikke lade være. Jeg optager musik, som jeg sikkert aldrig får brug for. Men jeg vil hellere give mig god tid. På den måde undgår man jo stress, når man nærmer sig deadline. Det er super hyggeligt lige nu.

Det bliver svært at følge op på to gange 200.000 eksemplarer?

- Jeg er ikke stødt på en blokade endnu. Det handler om at finde nye emner at synge om. Man går igennem så meget her i livet. Man kan nærmest skrive en sang om det hele. Inspirationen mangler ikke, skulle jeg hilse at sige.

Kommer der en ny duet. Som med Lionel Richie tidligere i år?

- Så skal det være fordi det passer ind i det, jeg laver. Jeg kan ikke lide, når det virker som om, det er noget man har regnet ud. Det skal virke helt naturligt. Det var en kæmpe ære at synge med Lionel.

Apropos ham. Går du på scenen med ham, når han optræder i Horsens i næste måned?

- Det kan man aldrig vide.

Jo, du må vel vide det?

- Ja, det kan man aldrig vide, hæ.

Du sagde sidste år til BT, at der ville komme en sang til den eneste ene, når du havde fundet hende. Er den sang med på det næste album?

- Den eneste ene - Det vil jeg da håbe... det ville jo være det samme, som at jeg har fundet hende. Jeg krydser fingrene. Arbejder på det. Lad os sige det sådan.

Rasmus Seebach har netop annonceret en ny turné til næste forår. På mandag udkommer der en live cd/dvd med Seebach junior.