En førsteplads i England, en femteplads på den største amerikanske hitliste og næsten 300.000.000 streaminger på Spotify. Det går godt for danske Lukas Graham, rigtigt godt endda.

Siden bandet optrådte med sangen ’7 Years’ i det amerikanske talkshow ’Conan’ i slutningen af sidste år, er det gået stærkt for 27-årige Lukas Graham Forchhammer og hans tre bandkammerater Mark Falgren, Kasper Daugaard og Morten Ristorp.

I denne uge nåede Lukas Graham femtepladsen på den amerikanske Billboard Hot 100-singlehitliste og lavede samtidig et cover af de seneste måneders allerstørste hit, Adeles ’Hello' – som for at cementere, at intet er umuligt eller for ambitiøst for det danske band.

Når et dansk hit bliver til en Buzzfeed-quiz

Danske medier er optaget af Grahams udenlandske succes, men også mange udenlandske medier har de seneste måneder fået øje på bandet med den dansk/irske forsanger, der voksede op på Christiania i København.

Allerede tilbage i januar skrev den britiske avis The Independent under overskriften »Lukas Graham singlen ’7 Years’: En ørehænger af en sang om at vokse op i et utopisk samfund i Danmark er et massivt hit« om de danske drenge og deres hit.

»Det er pop hip-hop, med sukkende strygere og en næsten overspændt, bevidst sitrende vokal. Det er den slags sang, der får publikum til at lave bølgegange med armene i vejret, svajende, mens de synger med,« skrev avisen.

Siden januar har ’7 Years’ vokset sit til et internationalt kæmpehit, og sangen er sågar blevet genstand for en quiz på det populære amerikanske medie Buzzfeed. Her gælder det om at fylde de tommer linjer i sangens tekst og vise, præcis hvor godt du kender superhittet. Du kan selv prøve quizzen her.

Anbefales af ikonisk musikmagasin

I øjeblikket finder den store teknologimesse South by Southwest sted i Austin, Texas. Traditionen tro flankeres den af et om muligt endnu mere hypet musikprogram, som løber fra d. 15.-20. marts – og blandt andet har haft Lukas Graham på programmet d. 16. marts.

Musikmagasinet Rolling Stones lavede inden festivalens start en anbefaling af 25 navne, man burde se på festivalen – heriblandt Lukas Graham, hvis status Rolling Stone selv beskriver rammende som ’Blowing up’ – altså med andre ord ved at eksplodere.

Populære coverversioner

Selvom ’7 Years’ umiddelbart klarer sig fint udenlands på egen hånd, giver Lukas Graham for tiden også succesen ekstra luft under vingerne med populære coverversioner. Først af Justin Biebers populære ’Love Yourself’ i sidste uge, og senest torsdag fik vi et Lukas Graham cover af Adeles ’Hello’, som blev lavet da bandet var på besøg hos radioen Capital FM. Efterfølgende har stationen rost Graham til skyerne på deres hjemmeside.

'Vi kan ikke komme os over Lukas’ fantastiske vokal! Hvem vidste, at en mand fra Danmark kunne synge lige så godt som selveste Adele (kom nu, I er alle sammen imponeret, lad være at benægte det).' skriver radiostationen.

Artiklen fortsætter under billedet.Udover de mange omtaler fra diverse radiostationer og hitlister, er Lukas Graham også for nylig blevet portrætteret i en stor feature hos det internationale medie Vice, som blandt andet bemærker, at Lukas Graham ikke skriver klassiske kærlighedsballader, som mange andre popkunstnere gør det. Og ifølge Lukas Graham Forchhammer selv, er det heller ikke ham, man skal hove fat i, hvis det er den slags sange, man ønsker:

»Vil du have en kærlighedssang? Så ring til Adele, ring til Taylor Swift! Ring til hvem som helst!« siger han i interviewet fra februar.

Lukas Grahams seneste album udkommer internationalt den 1. april, har bandet selv tidligere meldt ud på deres Facebook-profil.