Et amerikansk studie foretaget på 190 universitetsstuderende viser, at folk, der foretrækker Justin Bieber, Eminem og Blackstreet-nummeret 'No Diggity' er tilbøjelige til også at score højt på en skala over psykopati.

»Klicheen er, at psykopaterne sidder i fængsel, men de er over det hele,« siger Pascal Wallisch, der er professor i psykologi på New York University.

Det skriver Washington Post.

'Det rigtige for mig, er det, jeg kan slippe afsted med at gøre' og 'kærlighed er overvurderet.'

Hvis du kan nikke til de to udsagn, så er der en vis chance for, at du også elsker hits som Eminems 'Lose Yourself' eller Justin Biebers 'What do U mean.' Det viser resultaterne af ny forskning, der er blevet til på New York University og i sidste uge blev præsenteret på konferencen Society for Neuroscience, hvor 30.000 deltog.

Forskningsresultaterne har dog endnu ikke været det ekstra skrappe kritiklag, som det kræver, når man skal publiceres i et videnskabeligt tidsskrift.

Eminem.  Vis mere

Videnskabsfolkene havde fået de 190 psykologistuderende til at svare på en undersøgelse, hvor de skulle melde sig mere eller mindre enige i en række udsagn. Herefter blev de unge bedt om at rangere en liste sange over numre på en syvpunktsskala, der spændte fra klassisk til hitlistemusik. De fleste af numrene var ukendte for deltagerne.

Det viste sig, at der dannede sig et mønster for omkring 20 sange, som scorede henholdsvis højt og lavt i spørgeskemaundersøgelsen, alt efter om folk scorede højt eller lavt i undersøgelsen, der afslørede psykopatiske træk.

Forskerne havde en teori om, at musik uden tekster ville være at foretrække blandt de studerende, der ikke havde et særlig stort mål af empati. Sange om kærlighed og sangerens følelser har jo ikke meget appel, hvis man ikke forstår sig på netop følelser. Det viste sig dog ikke at være tilfældet, og forskerne har endnu ikke kunnet lægge et bestemt mønster ned over, hvilken slags musik, der lyder særligt godt i psykopaters ører.

Blandt de sange, som testpersonerne med psykopatiske træk brød sig mindst om, kunne man blandt andet finde Dire Straits' 'Money for Nothing' og The Knacks hit fra 1979: 'My Sharona.'

Tidligere forskning fra Østrig viser, at folk med psykopatiske træk synes godt om mad og drikke, der har en skarp bitter smag. Såsom gin & tonic og sort kaffe.