Lyt til artiklen

Den populære festival, der i syv byer i Danmark og tre i Sverige hylder 90erne og 00ernes store danske og internationale navne, 'Vi elsker 90'erne', skifter navn til 'Vi elsker Heroes'.

Det sker, så festivalen i fremtiden også kan afholde festivalen internationalt og for ikke at blive fanget i et dogme skabt af navnet.

Navneskiftet sker i forbindelse med, at festivalen sætter de såkaldte Blind Bird-billetter i salg til sommeren 2023.

»Vi skifter navn til 'Vi elsker Heroes', fordi det er essensen af vores festival. Vi vil hylde de musikalske helte fra vores publikums ungdom, og fordi nye generationer, der er født i slutfirserne eller starten af halvfemserne, begynder at finde vores fester interessante, så ønsker vi også at have nogle af heltene fra deres ungdom med, og der bliver vi udfordret af årstallene i vores navn,« siger Riffi Haddaoui, der er stifter af 'Vi elsker'-festerne.

Siden 'Vi elsker' i 2011 afholdt sin første festival har man haft hundredtusinder af nostalgiske og festglade danskere og svenskere igennem til 90er og 00er-fest i Danmark og Sverige. Og det vil man blive ved med.

»Navnet kommer ikke til at ændre på essensen af vores fester. Vi vil stadig hylde det bedste fra 90erne og 00erne, men årstallene er ikke det vigtigste. Det handler om festmusikken fra vores publikums ungdom, og vi ønsker ikke at stå i en situation, hvor vi bliver låst fast af årgangene i vores navn,« siger Riffi Haddaoui.

'Vi elsker'-festerne blev sidste år en del af REKOM, som er nordens største nattelivskoncern med barer og natklubber i Danmark, Norge, Finland og Storbritannien. Og det er også i lyset af REKOMs internationale tilstedeværelse, at navneskiftet skal ses.

»Med REKOM i ryggen har vi foruden en række vanvittigt dygtige og professionelle bartendere også fået adgang til nye markeder, som vi på sigt har planer om at bevæge os ind på. Og der er 'Heroes' bare et bedre navn at brande internationalt, så vi ikke kalder os 'Vi elsker' et sted, 'We Love' et andet sted og noget helt tredje i Finland,« siger Riffi Haddaoui og fortsætter:

»Til at starte med holder vi dog fast i at hedde 'Vi elsker Heroes' herhjemme, fordi det efter 11 år er blevet så stor en del af vores identitet.«

Allerede fra fredag 30. september er det muligt at sikre sig billetter til 'Vi elsker Heroes'-festerne i sommeren 2023 i henholdsvis Rødovre, Aalborg, Næstved, Hillerød, Aarhus, Holstebro og Odense, hvor Riffi Haddaoui garanterer for en fest uden lige.

»Vi har allerede nogle rigtig ikoniske navne linet op, som vi glæder os til at præsentere for vores festglade publikum. Vi kommer i den grad til at leve op til det nye navn, for der er virkelig tale om nogle musikalske helte fra vores publikums ungdom,« siger Riffi Haddaoui.