»Hvorfor tage til Smuk, når man kan drikke café latte med Shawn Mendes?«

Sådan skrev en begejstret, dansk fan torsdag formiddag på Instagram, da hun sammen med sine veninder pludselig mødte den 20-årige canadiske popstjerne Shawn Mendes, der varmede op til sin koncert på Smukfest med en gåtur Århus.

Øjeblikket blev foreviget med et billede, som nu høster ”likes” og misundelse fra alverdens Shawn Mendes-fans, og da B.T. senere på dagen mødte den unge kvindebedårer i sit backstagerum på årets Smukfest, grinede han da også stort, da han så billedet.

»Haha, jeg ved slet ikke, hvor jeg var havnet. Jeg havde lige været i fitnesscenter, da jeg mødte pigerne. Det er det skøre ved det her job. Og noget jeg aldrig kommer til at forstå. Men at man udsender noget musik, og så er der folk omme på den anden side af verden, som lytter til det og kommer til ens koncerter. Det er mærkeligt. Men også mega fedt.«

En anden dansk fan-video på Instagram afslører, at Shawn Mendes overnattede på hotel Radisson bag kunstmuseet Aros, og foran indgangen på vej ud i en bil, var han så ”heldig” at møde endnu et hold kvindelige danske fans, som gav ham et dansk flag og en bakke med chicken McNuggets.

»Jeg elsker Danmark,« smiler han da snakken fortsætter backstage på Smukfest.

»Jeg ved godt, det er en kliché at sige, men alle er så smukke og venlige, og jeg synes, der er en helt særlig stemning her. Og så føler jeg, at Danmark har været meget støttende overfor min musik fra starten. Når jeg er på turné, kan jeg godt lide at gå rundt i de byer, jeg besøger, så i dag var jeg også nede ved havnen (Århus havn, red.) og spise noget mad, før jeg tog ud til festivalen.«

Shawn Mendes på Smukfest 2018,
Shawn Mendes på Smukfest 2018, Foto: Helle Arensbak
Vis mere

Med hits som ’Stitches’, ’Treat You Better’ og ’There’s Nothing Holdin’ Me Back’ er han de sidste par år blevet skudt op i toppen af verdenspoppen, og han  var da også torsdagens helt store trækplaster på Smukfest (Før kronprins Frederik som bekendt senere på aftenen stjal billedet til en Nephew-koncert).

Det er tredje gang, han spiller i Danmark, og han glæder sig allerede til at vende tilbage til næste år, hvor han spiller i Royal Arena.

»Det virker til, at danskere godt kan lide mænd, der spiller guitar, og jeg er en mand med en guitar,« griner han.

Onsdag fyldte han 20 år, hvilket blev fejret med en håndfuld venner i Amsterdam, før han satte sig i tourbussen og kørte videre op igennem Jylland til Skanderborg.

»Det er fedt at fylde 20. Så er man ikke teenager mere, og måske ser man mig som lidt mere voksen. Jeg føler mig i hvert fald ældre.«

Han tilføjer:

»Men det er jo først, når man fylder 21 år, at man kan begynde at drikke – i hvert fald i USA. Så det ændrer ikke så meget lige nu.«

Shawn Mendes er på verdensturné i anledningen  af sit tredje studiealbum, der bærer titlen ’Shawn Mendes’. Det udkom i maj og gik ind på førstepladsen på de fleste hitlister i verden.