Lyt til artiklen

Spotify har haft fingrene i det amerikanske Rolling Stone Magazine's musikliste over tidernes 500 bedste sange. Du kan se, hvem der nu indtager førstepladsen som tidernes mest populære sang her forneden.

I 2004 lavede Rolling Stone listen med hjælp fra 171 kunstnere, producere, branchefolk og journalister, og den blev sidst opdateret i 2011, hvor 25 nye sange blev tilføjet.

Indtil Spotify reviderede listen ved at undersøge, hvor mange gange de forskellige sange på listen var blevet afspillet i streamingtjenesten, lå Bob Dylans klassiske "Like A Rolling Stone" lunt på førstepladsen. Den har han nu mistet til Beyoncé og Jay-Z's "Crazy In Love", som altså er mere efterspurgt blandt brugere af Spotify end Dylan.

"Crazy In Love" var en af tilføjelserne til listen i 2011, og her skrev Jay-Z en refleksion over, hvad der gør et nummer til et af alle tiders bedste numre: "En stor sang har mange nøgleelementer - melodi; følelse; et stærkt budskab, der bliver en del af det kulturelle landskab; og en stor produktion. Tænk på "Bohemian Rhapsody" af Queen. Den song havde alt - forskellige melodier, opera, r'n'b, rock - og den udforskede alle mulige forskellige genrer på en autentisk måde, hvor det føltes naturligt.

Her er de første 8 på Rolling Stone Magazine's reviderede liste over de 500 bedste sange:

1) "Crazy In Love" - Beyoncé & Jay-Z
2) "Billie Jean (single Version)" - Michael Jackson
3) "Ignition (Remix)" - R. Kelly
4) "Brown Eyed Girl" - Van Morrison
5) "Enter Sandman" - Metallica
6) "Clocks" - Coldplay
7) "Fast Car" - Tracy Chapman
8) "Sweet Child O' Mine" - Guns N'Roses