FS Orlonn er fra Jylland. Men den danske guitarist lyder somom, han er fra den amerikanske vestkyst 
FS Orlonn er fra Jylland. Men den danske guitarist lyder somom, han er fra den amerikanske vestkyst 

AF STEFFEN JUNGERSEN

Ja, så har man sgu’ hørt det med: en nordjysk sangskriver og et band, hvis sange og musik stilistisk peger direkte mod amerikanske feinschmeckere som Little Feat, Eagles og The Doobie Brothers.

Således lyder FS Orlonns ’Ever Since Eve’ meget mere af  Los Angeles end Frederikshavn,  hvor albummet er indspillet, og større kompliment kan jeg dårligt give ham. Faktisk tror jeg ingen af de ovennævnte amerikanere ville sige nej tak, hvis FS tilbød dem den fine ’One Chance In A Million’ fra dette album.

Det hér er med andre ord vellyd, westcoast og solid sangskrivning uden andre bagtanker, end at det hér faneme skal være i orden. Og dét i et omfang så albummet har været adskillige år undervejs og flere af numrene indspillet tre gange, før Flemming Sørensen, som FS Orlonn retteligen hedder, var tilfreds.

Lytteren vil også være tilfreds, hvis man ellers er til stilen. Stort set alle sange flyder så tvangfrit af sted som en cadillac på Pacific Coast Highway.

Jeg savner så lidt mere kant midt i vellyden (sådan er jeg jo), men når sagt, er der ingen tvivl om, at dette album er lavet af kærlighed og uden skelen til muligheder for kolde kontanter. Og det er al ære værd.

FS ORLONN, ’Ever Since Eve’, (eget selskab) Fire ud af seks stjerner
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.