I forbindelse med DR's sparerunde svinder mængden af radiokanaler fra otte til fem, og derfor bliver der også rykket rundt på programmerne.

To af de programmer, der ikke har fået kniven i denne omgang, er 'Madsen' med Alex Nyborg Madsen og 'Musikquizzen' med Kenneth Karskov, som i stedet flytter kanal, skriver DR i en pressemeddelelse.

'Musikquizzen' rykker fra P3 til P4, og 'Madsen' tager fra P4 til P5. Både Alex Nyborg og Kenneth Karskov er glade for nyheden om den kommende rokade, som sker efter nytår.

»Jeg var med til at forynge P3 i starten af 90'erne, og da jeg senere skiftede fra P3 til P4, var det for at medvirke til at forny kanalen. Nu glæder jeg mig til at være med til at udvikle P5 som musikkanal,« siger Alex Nyborg Madsen.

DR vil have mere samspil mellem P4 og P5, og P4 skal blive bedre rustet til at overtage de lyttere, som vokser fra P3. P3 er i forvejen segmenteret mod ungdommen, men skal fremover gøres endnu mere attraktiv for de helt unge lyttere.

»Vi kommer til at opruste på DR's radiokanaler og ikke mindst på P5, så kanalen får de bedste muligheder for at fortsætte den imponerende udvikling, der har gjort den til en af de mest lyttede,« siger Gustav Lützhøft, der er radiochef i DR.

Skiftet fra P3 til P4 har tidligere vist sig som en meget lukrativ deal for lyttertallet, som man kunne se med programmet 'Mads & Monopolet'. Her steg lyttertallet næsten til det dobbelte, og Kenneth K. glæder sig.

»Det giver mig nye muligheder i programmet, og nu skal jeg til at dykke ned i nogle af de ting, som jeg ikke quizzer i på P3. Det er f.eks. musikken fra 90'erne, og det bliver sjovt. Jeg glæder mig i hvert fald rigtigt meget,« Siger Kenneth K til B.T.

Madsen ser da også DR's program-rokaden som en mulighed for at forny sig selv:

»Det bliver anden gang, at jeg får muligheden for at transformere mig fra at være ham den gamle og sure til at være den unge vilde på kanalen, så det bliver sjovt og måske lidt på kanten af det, som P5-lytterne er vant til,« siger han.

Desværre betyder sparerunden, at 'Danmarksmester', 'Dobbelt op - med Keld Heick', 'Magiske Hits', 'P5 Paletten', 'Weekendpaletten', 'Peters verden' og 'Middag på 5'eren' må sige farvel.